Traian Băsescu: Acești oameni sînt o clică de trădători. Paiața de la Controceni a încercat începerea destructurării structurilor de securitate ale statului român.

  Print Friendly, PDF & Email

  Traian Băsescu: „Au ca obiectiv destructurarea tuturor instituțiilor de securitate națională. Astăzi s-a făcut un joc murdar în care politrucii din comisia condusă de fostul minstru de interne, David, au încercat să creeze condițiile unui raport care să ajungă la CSAT, în baza căruia să înceapă destituirea șefilor structurilor de securitate.

  Vă spun cu toată responsabilitatea unui șef de stat care a consolidat securitatea națională – acești oameni sînt o clică de trădători. Nu știu pentru cine lucrează încă, dar vor răspunde în fața legii. Sîntem în fața unei lovituri de stat în curs de derulare. Acum, paiața de la Controceni a încercat începerea destructurării structurilor de securitate ale statului român. Pentru asta va răspunde indiscutabil în fața legii. Nu numai el, toți organizatorii acestei lovituri de stat.

  Sper ca românii pe 29 să înțeleagă ce li se întîmplă. Țara este vîndută de o clică de ticăloși, profitînd de așa numita democrație generată de 256 de parlamentari. Vreau să vă spun un lucru – 178 de parlamentari dintre cei care au votat pentru suspendarea președintelui, sînt aceiași care au votat pentru reducerea salariilor.

  Sîntem în fața unei lovituri de stat în desfășurare.

  La revedere.”

  Gândul: …Reacţia lui Băsescu a venit după ce preşedintele interimar Crin Antonescu anunţase, în cursul zilei, că a propus în CSAT eliberarea din funcţie a directorului STS, Marcel Opriş, însă consilierul prezidenţial Iulian Fota s-a opus, o hotărâre neputând fi luată în condiţiile în care deciziile Consiliului se iau prin consens.

  Antonescu: Am propus în CSAT revocarea directorului STS; Fota s-a opus, nu s-a putut lua o decizie

  „După opinia pe care eu mi-am putut-o forma în legătură cu toate legile şi regulamentele consultate, această instalare este în afara legii. Nu are acoperire legală. (…) Eu am făcut astăzi în CSAT propunerea eliberării din funcţie, revocării din funcţie a domnului Opriş. Deciziile CSAT se iau prin consens, deci cu toate voturile, toţi membrii CSAT au votat această propunere. Domnul consilier prezidenţial al domnului Băsescu, Iulian Fota, care altfel e în concediu, s-a prezentat la această şedinţă şi s-a opus. În felul acesta, nu am putut lua încă o decizie. O să cercetăm mai departe problema şi o să vedem totuşi ce este de făcut”, a spus Antonescu, joi, într-o emisiune la Antena 3.

  Antonescu a fost întrebat despre punctul de vedere al Comisiei de apărare a Senatului, potrivit căruia instalarea şi funcţionarea liniei speciale la sediul de campanie al preşedintelui suspendat Traian Băsescu se situează în afara prevederilor şi normelor legale. Preşedintele interimar a precizat că a adus la cunoştinţa CSAT această poziţie a comisiei. „Domnul Opriş invocă o legislaţie în care, peste tot, că vorbim de Constituţie, că vorbim de legea de organizare a STS, că vorbim de orice alte legi, peste tot se face referire la instituţia preşedintelui. Instituţia preşedintelui suspendat nu există. Nu există în acelaşi timp doi preşedinţi în România. Sigur, din punct de vedere politic, comunicaţional, noi folosim termenul de preşedintele suspendat şi, până când Traian Băsescu nu va primi un verdict din partea electoratului, domnia sa poate să se mai considere cumva preşedinte, dar doar politic; instituţional, prerogativele sale în acest moment sunt exercitate de preşedintele interimar”, a adăugat Antonescu.

  (…)

  Comisia de Apărare din Senat vrea să-i taie lui Băsescu linia de comunicaţii specială

  Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, după audierea şefului STS, Marcel Opriş, că membrii comisiei au ajuns la concluzia că instalarea şi funcţionarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Băsescu se situează în afara prevederilor şi normelor legale.

  Cristian David a declarat, la finalul şedinţei comisiei de apărare din Senat, în cadrul căreia a fost audiat şi şeful STS, Marcel Opriş, că preşedintele suspendat nu poate beneficia de un sistem ca acela instalat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale la sediul de campanie al preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.
  (…)

  Un gând despre “Traian Băsescu: Acești oameni sînt o clică de trădători. Paiața de la Controceni a încercat începerea destructurării structurilor de securitate ale statului român.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.