Universitățile Îndoctrinării

  Print Friendly, PDF & Email

  Acest film documentar a fost realizat în 2007. Acum este integral disponibil pe YouTube. E la fel de actual și în 2014.

  În iulie 2008 am publicat un articol despre fenomenul îndoctrinării neomarxiste în universitățile din SUA, în care am relatat despre un caz concret la acea vreme. Am făcut acest film disponbil pe site pentru o perioadă limitată de timp. Au trecut șase ani de atunci și nimic din realitățile descrise la acel timp nu și-a pierdut relevanța. Dimpotrivă, îndobitocirea generațiilor tinere continuă neabătut. Nu numai în SUA. Și în România.

  Universităţile îndoctrinării (articolul din 2008)

  Colegul meu Costin tocmai a publicat un articol în care face trimitere la acest fenomen, în contextul lipsei de repere a junelor elite autohtone.

  Câteva notițe despre elita românească și lipsa de repere

  Documentarul Universitățile Îndoctrinării face parte din bibliografia necesară pentru înțelegerea spălării pe creier instituționalizate. În cazul tinerilor e mai degrabă vorba despre formare timpurie care deformează.

  Apoi acești tineri intră în viața adultă ca agenți de nădejde ai schimbării și progresului. Cadre profesioniste nonguvernamentale, obiective și echidistante.

  8 gânduri despre “Universitățile Îndoctrinării

  1. Sint multe forte la lucru in invatamintul din SUA. Pe linga Bill Gates, prietenul apropiat al lui Obama, Bill Ayers le spune studentilor de la Universitatea din Oregon ca trebuie sa se organizeze pentru a aduce “justitie sociala”. El a vorbit despre sfîrșitul Americii, o lume nouă, și care ar trebui sa fie rolul Americii. Ayers a spus ca este o provocare importanta pentru noua generatie ca „sa găseasca o modalitate de a gîndi altfel despre ceea ce înseamnă muncă, să gîndească diferit despre ce înseamna ca sa fii cetățean, să gîndeasca diferit despre ceea ce înseamnă să fii un “cetățean al lumii.”

   http://www.youtube.com/watch?f.....iOOZUW4Q8#!

  2. Nu mai retin citatul exact, dar Abraham Lincoln a prevestit ca America se va prabusi nu datorita atacului unui dusman extern, ci atacata din interior.

  3. Edward Behr remarca in cartea sa „O America infricosatoare” inca de acum 20 de ani: “Noul curs universitar american reduce importanta culturala si istorica occidentala in favoarea multiculturalismului, a studiilor feministe si africaniste…In sanul establishmentului universitar, se produce acelasi fenomen ca la intrunirile unor celule comuniste sau ale anumitor sindicate: extremistii au aproape intotdeauna castig de cauza, profitand de lasitatea si de lipsa de militantism a majoritatii”.
   Astfel s-a ajuns ca la universitati unde peste 90% dintre studenti sunt albi sa se tina cursuri obligatorii de afrocentrism. In timpul asta Shakespeare, Cervantes sau Hemingway ( doar 3 nume dintr-un lung sir de clasici) sunt scosi din programa pentru a fi inlocuiti cu Frantz Fanon, Derrida si Che Guevara.
   Este normal atunci, asa cum remarca tot Edward Behr, ca in clasamentul “celor mai influenti 5 scriitori americani”, Jack London si Sinclair Lewis sa nu figureze pe lista, iar Hemingway sa se situeze dupa Malcom X, Maya Angelou si Alice Walker.
   Si pentru ca radicalii de stanga “au intotdeauna castig de cauza”, studentii formati de ei ajung, ca la Universitatea Minnesota, sa celebreze 500 de ani de la descoperirea Americii de catre Columb, judecandu-l pe acesta pentru “crime contra umanitatii” in cadrul unui simulacru de proces.
   O joaca nevinovata a unor tineri, am putea spune, numai ca tinerii modelati in madrasele marxiste americane, de catre “imamii” anarho-marxisti, au ajuns in cele din urma si la Casa Alba, vezi cazul Obama si al fostei sale Secretare de Stat, Hillary Clinton. Putem spune atunci ca cercul s-a inchis.
   Prin urmare, nu m-as mira daca, peste 50-60 de ani, un clasament al celor mai mari presedinti americani nu i-ar mentiona pe George Washington sau Ronald Reagan.

  4. @3 – Bogdan Calehari

   Deseori i se atribuie lui Abraham Lincoln urmatorul citat:

   Abraham Lincoln „America will never be destroyed from the outside. If we falter and lose our freedoms, it will be because we destroyed ourselves.”

   Dar el nu a spus niciodata asta, ci este doar o interpretare a adevaratei declaratii a Presedintelui Lincoln:

   If destruction be our lot, we must ourselves be its author and finisher. As a nation of freemen, we must live through all time, or die by suicide.

   Nu o spun eu, ci repet ce a demonstrat Barry Popik aici:
   http://www.barrypopik.com/inde.....e_outside/

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.