Adrian Papahagi: Cu toții suntem diaspora. România merită mai mult decât prelungirea la nesfârșit a hoției și a imposturii securist-comuniste

0

Cu toții suntem diaspora, cei aflați în afara granițelor țării și cei exilați în propria țară.

Cei care au căutat normalitatea în străinătate, și în special în patria noastră mărită, Uniunea Europeană, dar și cei care ne chinuim să impunem normalitatea, meritul și decența în România.

Cei care contribuim la prosperitatea țării, luptându-ne aici cu aberațiile unei oligarhii oligofrene, și cei care trimit în țară o parte din banii munciți în afară.

Unul din cinci români trăiește în diaspora. Acele milioane de oamenii nu sunt doar cifre abstracte, ci frații, surorile, fiii, fiicele, părinții noștri, sunt o parte din noi, iar noi o parte din ei.

Azi, exilul lor se întâlnește cu exilul nostru interior. Cu toții ne-am săturat ca țara pe care o iubim să fie condusă de cei mai proști, cei mai lacomi, cei mai imorali, cei mai răi dintre noi.

România merită mai mult decât Dragnea și Dăncilă, Firea și Daea, decât cleptocrație, injustiție și risipa resurselor, decât prelungirea la nesfârșit a hoției și a imposturii securist-comuniste.

Adrian Papahagi

PRELUAT DIN   Facebook

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here