Adrian Papahagi: Intoleranța totalitară de la USR Cluj

  Print Friendly, PDF & Email

  […] La Cluj e jale. Iată de ce:

  – Pe Goțiu (cap de listă la senat) l-am văzut cum a deturnat în 2014 un miting anti-Ponta și pentru votul în diaspora înspre agenda lui și a unui grup (anti-BOR, anti-gaze de șist etc.). Într-un moment dramatic, în care trebuia ales între ticălosul de Ponta și benignul Iohannis, mesajul lui Goțiu era că toți sunt „aceeași mizerie” (inclusiv eu și Macovei, firește). Pe când lumea ieșise în stradă revoltată de mizeria orchestrată de Ponta-Corlățean-Meleșcanu în diaspora, Goțiu și Vâlcu aveau agenda lor și își pregăteau deja sloganul: „uniți salvăm toată România”. A fost un act profund necinstit. Cine manipulează mulțimile astfel, e capabil de orice ticăloșie. Ca să nu mai vorbim de gândirea lui, cu nimic diferită de a lui Marian Munteanu & co., pentru care UE și NATO sunt stăpâni, nu aliați, iar România e colonie, nu beneficiară a păcii, prosperității și siguranței lumii libere.

  gotiu

  – Fanatismul, ura, vocabularul scatologic, incitarea la crimă, calitatea umană și intelectuală sub orice critică a acelui Bob pe care USR Cluj îl pregătea pentru Camera Deputaților trădează caracterul totalitar și intolerant, violent anticreștin al multor membri USR Cluj. Comentariile unor suporteri pe pagina mea de Fb mi-au demonstrat intoleranța lor și impermeabilitatea la argumente, lipsa de considerație și de compasiune față de ceilalți. Ca și cum preoții aceia pe care voia să-i ardă în biserici vajnicul Bob nu erau oameni, nu aveau demnitatea lor – asta e gândirea totalitară și agresivă de care mă tem cel mai mult. Nu cred că regresul creștinismului și insultele continue la adresa creștinilor sunt cheia prosperității României.

  bob-radulescu-usr

  – Aceeași intoleranță totalitară am trăit-o când mi s-a închis pentru 2-3 zile contul de Fb, după ce am fost reclamat de sute de „progresiști” pentru îndrăzneala de a spune că nu catedralele sunt cauza corupției și înapoierii României. Nici PSD, nici Ponta nu au îndrăznit să-mi suprime dreptul la expresie cum au făcut-o acești tineri mânioși.

  – Adrian Dohotaru (nr. 2 la Camera Deputaților) este un activist fără o profesie clară – mă rog, pentru comuniști activismul era un job bine plătit. A vrut să candideze pentru PSD la alegerile locale: dacă PSD nu o înlocuia pe Aurelia Cristea, azi era consilier local PSD, nu candidat USR (scrisesem USL). Cum vi se pare? În rest, același proiect anticapitalist, asistențialist, antiliberal.

  usr cluj dohotaru, bob radulescu,

  Nu sunt așadar nici frustrat (nu sunt „acrii struguri” cum îmi mai scriu unii comentatori educați), nici fanatic, nici obsedat. Dimpotrivă, sunt cât se poate de rațional.

  Și repet, cu riscul de a șoca: prefer să ne conducă corupții de la PSD decât fanatici, intoleranți și dogmatici ca cei de la USR Cluj.

  Iată de ce nu voi acorda votul meu USR. Dar e o simplă părere a unui particular neafiliat politic, care se reprezintă doar pe sine. N-are sens să vă enervați și să mă insultați.

  Adrian Papahagi

  Vedeți și: Dacă nu își face curat în ogradă, USR va muri speranță

  5 gânduri despre “Adrian Papahagi: Intoleranța totalitară de la USR Cluj

  1. Nicusor: ”Faptul că Mihai Goțiu și alți lideri civici (ca Emanuel Ungureanu ori Adrian Dohotaru) deschid listele USR de la Cluj reprezintă o garanție în plus că (blablabla …) Felicit organizația USR Cluj pentru depunerea listelor și, de altfel, toate celelalte organizații USR din țară care au adunat semnături și s-au organizat foarte repede. Le mulțumesc.”

  2. Probelma noastra a conservatorilor, dreapta adevarata, e ca nu avem timpul acestor pierde vara numiti si progresisti.

  3. Asta ma deranjeaza si pe mine la USR, faptul ca accepta sa mearga la Antena3. Ce om normal la cap ar sta la aceeasi masa cu Gadea? Si inca ceva: Clotilde Armand: „Noi nu suntem nici de dreapta, nici de stanga. Nu avem ideologie. Suntem antisistem”.
   Ei bine, papusa, afla ca nu exista „fara ideologie”. Sau esti de dreapta sau de stanga. Orice om preocupat de politica are o ideologie, chiar daca nu seziseaza acest lucru.

  4. Este jalnic ce i se opune mafiei PSD-iste! Nici nu stii ce sa mai crezi, eu am votat-o pe MM la presidentie in primul tur si M10 la parlamentare, acum nu va mai candida, iar noi indecisii mai mergem ori ba la vot?!
   Despre USR se aud doar cuvinte urate, eu sper sa nu fie nimic adevarat caci chiar ar fi o deziluzie cumplita! Oare chiar nu le pasa de cine sunt reprezentatim e totul facut la plesneala?

  5. Nici pe departe perfect USR-ul nici din punctul meu de vedere, DAR domnule Papahagi, protestul la care va referiti la inceput era „pentru sustinerea dreptului de vot al diasporei” , oricum nici un participant nu vota PSD. Cel care l-a deturnat ati fost dvs. si prietenii de pe la partidele albastre ale acelor vremuri. Toti cei pe care nu i-ati numit de pe listele USR CJ sunt foarte (foarte) liberali. Concluzionez ca singura dvs. nemultumire reala este ca dupa ce ati tranzitat 3 partide pana in prezent, nu a mai fost loc si de dvs. in USR.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.