Adrian Pătrușcă: Cu morţii, pre unguri călcând

Print Friendly, PDF & Email

Nici nu câştigase USL bine alegerile parlamentare că declaraţia lui Victor Ponta despre o posibilă colaborare cu UDMR-ul a incendiat Antena 3.

Tot mesajul naţionalist al campaniei electorale era aruncat la gunoi. Se topea fibra neamului, atât de băţos ţinută în sus de Voiculescu et compania politică şi mediatică. Asta se numeşte trădare. Iar trădătorul trebuie să plătească. Toate tunurile au fost lustruite. Gâdea, Badea, Ciuvică, Grecu au fost armaţi. A urmat o săptămână de foc pentru Ponta. Suprinzător, „Pisicul” s-a ţinut tare, chiar dacă i-a mai tremurat vocea. Ba a mai avut tupeul să meargă pe şest la Cotroceni. Unde, cu ajutorul combinagiului Dragnea, l-a luat şi pe Antonescu. Cel atât de fidel, în trecut, Tătucului Voiculescu.

[…]

La „Sinteza zilei” din 16 decembrie, Gâdea a ales tactica de portavoce a poporului. Cu poporul în spate, ca să încovoi cerbicia liderilor USL. Prin urmare a început cu un vibrant, deşi scurt, omagiu adus eroilor Timişoarei, ucişi în 1989. De la postul unui fost securist! După ce şi-a aliniat tot poporul în spate – y compris eroii martiri din morminte – Gâdea a trecut la îndeplinirea misiunii, amorsându-l pe Ciuvică.

Dar cel mai emoţionant spectacol a fost furnizat în partea de emisiune dedicată terciuirii UDMR. Au fost proiectate imagini cutremurătoare, cu bolnavi evacuaţi şi cu pensionari amărâţi protestând în faţa Palatului Cotroceni. Pentru mărirea efectului, pe fundal curgea „Rugă pentru părinţi”, a dispărutului Păunescu, în interpretarea răposatei Tatiana Stepa. Părea că El Cid, însuşi, călare pe bravul Babieca, ieşise să dea piept cu duşmanii, semănând panica printre păgâni.

Aici, inima lui Ponta a cedat: UDMR nu mai intră la guvernare.

Adrian Pătrușcă

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.