Adrian Pătrușcă: Înapoi, în zorii întunecați ai bolșevismului

Print Friendly, PDF & Email

Ion Cristoiu i-a spus „Lovitură de stat”. Mie mi s-a părut mai potrivit termenul neaoş de „Mineriadă”. Pentru că amintea de zvârcolirile democraţiei din anii ’90. Când toată activimea de partid şi securimea s-au aşezat cu târtiţele late peste averea ţării şi s-au căznit din răsputeri să blocheze fuga noastră spre Vest. Spre lumea civilizată. De a evada din cloaca de influenţă a Moscovei.

Acum 22 de ani, puterea nou instalată, printr-o diversiune care a făcut o mie de morţi, a încercat să impună un regim similar celui pe care Moscova, sub Gorbaciov, îl experimenta deja de ani buni. Şi pe care reuşise să-l exporte, prin „revoluţii de catifea”, în tot lagărul socialist. Era vorba de perestroika şi glasnosti. Doar că revolta străzii, aţâţată de baia de sânge provocată de grupul Iliescu pentru a se legitima, s-a radicalizat. A luat rapid o turnură tăios anticomunistă şi pro-occidentală. Disperată, noua putere a recurs la toate abuzurile, diversiunile şi brutalităţile imaginabile: inclusiv celebrele mineriade.

Dar, în ciuda controlului politic grosolan, a păstrat aparenţa funcţionării instituţiilor democratice. Iar în faţa protestelor Occidentului, regimul Iliescu a jucat un balet abil, pentru a nu distruge punţile spre Vest. Dimpotrivă, a mimat colaborarea şi bunele intenţii.

În iulie 2012, situaţia este incomparabil mai gravă. Puterea de acum nici măcar nu se mai chinuie să păstreze aparenţele. Prin documentul semnat cu neo-minerii lui Dogaru, regimul USL se angajează de-a dreptul să desfiinţeze instituţii fundamentale ale statului: Curtea Constituţională, DNA, ANI, CNSAS… Instituţii care le jenează bunul plac al guvernării.

O judecătoare de la Curtea Constituţională este ameninţată cu moartea de un deţinut, condamnat pentru omor deosebit de grav, la instigarea a doi poliţişti. Obiceiul de a folosi deţinuţi de drept comun pentru a ameninţa, chinui sau lichida persoanele incomode este unul de cea mai pură sorginte kaghebistă.

[…]

În fine, reacţiilor oripilate ale cancelariilor şi presei occidentale, regimul USL le răspunde sfidător cu „dă-te-n mă-ta!” Lucru inimaginabil pe vremea lui Iliescu şi chiar Ceauşescu, dar perfect tipic pentru Stalin sau Pol Pot.

Am fost naiv. „Mineriadă” se dovedeşte un cuvânt prea moale. În 1990, Iliescu a folosit toate tălpile şi tertipurile pentru a ţine România împotmolită într-un „socialism cu faţă umană”. Autorii loviturii de stat din acest iulie 2012, însă, vor să ne arunce, premeditat, cu sânge rece, direct în perioada zorilor întunecaţi ai bolşevismului.

Adrian Pătrușcă

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.