Adrian Pătruşcă: USL se rupe în direct la Gâdea

Print Friendly, PDF & Email

[…]

Antonescu, Ponta plus ăla micu’ la emisiunea lui Gâdea. Nu e veselie la Doi ş-un sfert. Antonescu are cearcăne roşii în jurul ochilor. Iar a negociat până târziu. Dar războinic, plin de energie, ca un Red Bull agitat, gata să împroaşte în jur. Ţine microfonul pregătit în mână, ca pe un buzdugan.

Vorbeşte mult, mult. Agitat. A căpătat un tic nou, o figură pasională de tango apaş. Se uită într-o parte, apoi îşi zvâcneşte capul scurt, printr-o impetuoasă rotaţie de gât, pentru a-şi arunca privirea în partea opusă. Fixează câteva secunde interlocutorul, sau un punct pe perete, apoi repetă figura în celălalt sens. Îi lipseşte trandafirul roşu între dinţi.

Ponta, la mijloc. Blazat, plictisit, absent, picior peste picior. E un munte de gheaţă între el şi Antonescu. Un întreg domeniu schiabil. Şarjele oratorice ale colegului nu-i provoacă nici o reacţie. Masca lui Tutankamon e mai expresivă. Colegul Crin atacă turbat, în ismană şi la baionetă, ca la Oituz. Zadarnic. Nici un fir de pudră nu se clinteşte pe faţa lui Victor.

Iar şi iar, Antonescu vorbeşte. Se revarsă ca o conductă spartă. Disperat că situaţia, care părea atât de favorabilă, îi scapă printre degete. Ce-o să se aleagă de preşedinţia lui până-n 2013? Anticipatele, ultima lui nădejde, se topesc.

Apariţia lui Ungureanu i-a picat greu la ficat. Adversar de calibru la care nu se aştepta. Nu trebuie lăsat să reuşească. Trebuie demolat. Opreşte, Doamne, ninsoarea! Să dezgheţăm manifestaţiile, să înviorăm pieţele, să facem un miting ca soarele sfânt de pe cer! Salvat de ghiocel. Capul îi zvâcneşte nervos, stânga-dreapta.

Ăla micu’ şi-a ales la serbare rolul de bărzăune burzuluit. Doar l-o mulţumi pe Domnul Educator! E pe drumul cel bun. Dac-o ţine tot aşa, peste câteva luni ne vom aminti şi ce declară.

Moment uluitor. Neverosimil. După o pauză publicitară, Ponta debitează, cu un zâmbet de complezenţă pe buze, nişte fraze stereotipe. După care se ridică, cât e de-nalt şi pleacă. La jumătatea emisiunii.

Gâdea zâmbeşte nătâng. Nu, Ponta nu e invitat la alt post. Nu are alte obligaţii, de vreme ce spune că va continua să urmărească emisiunea de acasă.

Are o criză de bilă? I-a venit acru în gură? S-a săturat să fie figurant la one-man-show-ul lui Antonescu? Ce e el, lider sau foaie de ceapă? Un scaun rămâne gol. Unu ş-un sfert. Realizatorul teolog înjură în gând de toţi dumnezeii.

„Pe rând ne ducem toţi”, trânteşte Crin cu secreţiile nazale în iahnie. Busuiocul atârnă trist și nedres. „Poate ar fi o idee bună să plec şi eu”, emite ăla micu’ singurele vorbe memorabile din această seară. Giulgiul se aşază frumos pe ţambal.

CITIȚI ȘI:

Un gând despre “Adrian Pătruşcă: USL se rupe în direct la Gâdea

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.