Agenții Moscovei din România, deconspirați de vizita lui Dughin

  Print Friendly, PDF & Email

  De la stinga la dreapta: Eugen Mihaescu (fost ambasador UNESCO), sotia lui Eugen Mihaescu, publicistul Mircea Popa poreclit „Kaghebistul”, Aleksandr Dughin, supranumit „ideologul lui Putin” si Calin Mihaescu, editor si initiator „Miscarea Eurasia” in Romania. sursa: turcescu.ro

  Geostrategul Aleksandr Dughin, ideologul neoficial al președintelui rus Vladimir Putin, a făcut zilele trecute o vizită în România, unde s-ar fi întâlnit cu fețe bisericești din Biserica Ortodoxa Română, anunța ieri hotnews.ro.

  Ulterior publicării materialului, contactat de HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica, a precizat că oficialii Patriarhiei nu s-au întâlnit cu Dughin.

  Potrivit unor surse politice din București, Alexandr Dughin a avut mai multe întâlniri cu persoane care își arogă calitatea de preoți, însă nu reprezentanți ai clerului oficial, ci ai așa zisei Biserici Ortodoxe Stiliste. O investigație amplă despre această sectă a realizat, în 2013, Ziarul de Vrancea. Iată ce scria, la acea dată, jurnalistul Valentin Musca:

  Utilizând ilegal semnele şi simbolurile folosite de clerul Bisericii Ortodoxe Române, ca şi titulatura de Biserică, deşi conform legii mişcarea stilistă este o Asociaţie, clerul acestui ONG a reuşit să deruteze creştinii neinformaţi care, când văd aceleaşi veştminte şi simboluri religioase, cred că este vorba despre Biserica Ortodoxă, nu despre un ONG cu activitate clandestină. Şi mai grav este că Asociaţia Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România (ABOSVR), cum este înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, desfăşoară un prozelitism destul de agresiv, angajaţi ai acestei Asociaţii putând fi întâlniţi prin Focşani, unde ABOSVR a ridicat o impozantă biserică în cartierul Obor, pe care creştinii ortodocşi o confundă cu o lăcaş aparţinând BOR.

   

  Trebuie precizat faptul că mişcarea stilistă, care promovează vechiul calendar şi ţine sărbătorile la o diferenţă de două săptămani, nu a fost recunoscută de statul român tocmai pentru activităţile sale, şi asta încă din momentul constituirii acestei mişcări în anii 20, când ieşit în afara legii şi s-a retras într-un obscurantism, ce amestecă erezii dogmatico-liturgice cu practice străine tradiţiei Bisericii Ortodoxe Române. La acestea se adaugă legăturile primejdioase pe care le-a constituit în ultimul deceniu cu “Biserica Ortodoxă Secretă” (BOS) din Tecuci, condusă de un oarecare Constantin Dogaru şi „Biserica Creştinilor Ortodocşi Tradiţionali a Valahilor de Pretutindeni” (BCOTVP), condusă de Ioan Preoteasa, un fost slujitor ortodox cateristit.

  Conform hotnews.ro, scriitorul Mircea Popa, secretar general al Fundației România – Rusia, a declarat că l-a întâlnit pe Alexandr Dughin, „în cadrul proiectului larg eurasiatic al profesorului de la Moscova

  Jurnalistul Robert Turcescu a publicat pe blogul lui o fotografie cu Dughin la București, despre care spune că a fost făcută marți, 24 iunie.

  Potrivit  jurnalistului, instantaneul, realizat în incinta restaurantului Diesel din cartierul bucureștean Floreasca, îi infațisează, de la stânga la dreapta, pe Eugen Mihăescu (fost ambasador UNESCO), soția lui Eugen Mihăescu, publicistul Mircea Popa, Aleksandr Dughin și Călin Mihăescu, editor și inițiator „Mișcarea Eurasia” în România.

  Ultima vizită a ideologului neoficial al Kremlinului în România a avut loc în septembrie 2013. Dughin s-a întâlnit atunci cu fostul premier român Adrian Năstase, acum aflat în închisoare sub incidența unei condamnări pentru fapte de corupție.

   

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.