Alexandr Dughin a fost demis de la Universitatea Lomonosov din Moscova

Print Friendly, PDF & Email
Alexandr Dughin si Calin Mihaescu, editor si initiator „Miscarea Eurasia” in Romania

Alexandr Dughin si Calin Mihaescu, editor si initiator „Miscarea Eurasia” in Romania

Aleksandr Dughin, ideologul neoficial al presedintelui rus Vladimir Putin, a fost demis, vineri, printr-un ordin al rectorului Universitatii Lomonosov din Moscova, din functia de sef al Catedrei de Sociologie a Relatiilor Internationale, scrie eurotv.md, care citeaza portalulRuskaia Planeta. Functia sa va fi preluata, potrivit lui Dughin, de politicianul extremist Vladimir Jirinovski.

Anuntul a fost facut de Aleksandr Dughin pecontul sau de Vkontakte, Facebook-ul rusesc.

„Incalcand toate normele, rectorul Universitatii de Stat din Moscova, V.A. Sadovnicii, si-a anulat propriul ordin de acum o luna de zile cu privire la desemnarea prin concurs a subsemnatului in functia de sef al Catedrei de Sociologie a Relatiilor Internationale din cadrul Universitatii de Stat M.V. Lomonosov pe perioada de pana in 2019”, scrie Dughin, intr-un lung mesaj postat pe Vkontakte.

Potrivit eurotv.md, Aleksandr Dughin lasa sa se inteleaga ca motivul invocat de rector pentru demiterea lui ar fi „problema ucraineana”.

In acelasi timp, Dughin isi exprima nedumerirea in legatura cu faptul ca, pentru functia din care a fost demis, a fost propusa candidatura liderului Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski.

Eurotv.md scrie ca, recent, studentii si profesorii celor mai importante institutii de invatamant superior din Moscova au inceput sa stranga semnaturi pentru demiterea „filozofului odios” Aleksandr Dughin din functiile detinute de acesta in invatamantul superior din Rusia, inclusiv la Universitatea Lomonosov, pentru incitarea la crima si ura provocata impotriva ucrainenilor.

„Activitatea publica” a lui Dughin este incompatibila cu functiile detinute de acesta in sistemul invatamantului de stat din Rusia si aduce prejudicii grave stiintei ruse si statutului Universitatii Lomonosov”, se afirma intr-o petitie a acestora, adresata conducerii universitatii.

„In cadrul recentelor sale luari de cuvant, Dughin a facut apeluri directe la omucidere, accentuand ca aceasta este pozitia sa in calitate de ‘profesor’, care invoca un interviu acordat de acesta in 6 mai 2014 unei agentii de presa, ca reactie la presupusele „atrocitati” ale ucrainenilor impotriva separatistilor din estul Ucrainei.

„Omorati, omorati, omorati! Punem punct oricaror altor discutii. Asta este pozitia mea in calitate de profesor”, acesta este apelul lui Dughin din interviul mai sus amintit.

Aleksandr Dughin s-a aflat la inceputul saptamanii trecute, respectiv inainte de a fi demis, intr-o vizita in Romania, unde s-a intalnit cu fete bisericesti din Biserica Ortodoxa Romana, in cadrul proiectului larg eurasiatic al profesorului de la Moscova, dupa cum a declarat pentru HotNews.ro scriitorul Mircea Popa, secretar general al Fundatiei Romania – Rusia.

2 gânduri despre “Alexandr Dughin a fost demis de la Universitatea Lomonosov din Moscova

 1. cel mai probabil dughin e prea important acum ca sa se mai ocupe de studentime – „cadrele” au fot deja formate, activitatea lui se muta la nivel mai intalt. e mai degraba o promovare, decat o concediere, daca luam in calcul faptul ca putin si-a asumat la virgula ideologia „eurasianismului”, pe care dughin o delireaza de zeci de ani.

  lui dughin nu i s-ar fi permis sa faca turnee in europa (jobbik, nastase, dogaru, „coloana a 5-a de la viena) in numele lui putin, fara parafa de la putin.

  intalnirea lui dughin de la viena http://inliniedreapta.net/moni.....-pro-rusa/ s-a facut pe banii unui oligarh apropiat lui putin, malofeev, si dughin nu le putea spune ca sunt „coloana a 5-a a rusiei” fara ca putin sa ii dea permisiunea pt a face asta.

  pe de alta parte, dughin, de fiecare data cand vine in romania, se intalneste cu calin mihaescu, editor si initiator „miscarea eurasia” in romania.

  calin mihaescu a fost cu dughin si cand s-a vazut cu nastase, si cand s-a vazut cu mircea popa etc.
  dughin ar trebui sa aiba interdictie in romania!

 2. se pare ca dughin nu a fost demis de nicaieri:

  A refutation from the Moscow State University: Alexander Dugin continues to work and no dismissal has occurred

  The term of the employment agreement of Alexander Dugin at the sociological faculty of Moscow State University is not finished, the philosopher continues to work, and information on his dismissal does not correspond to reality, said the sociological faculty of Moscow State University. “Currently, the term of the employment agreement of Mr Dugin at sociological faculty is not finished, and he continues to work. There has been no layoff,” the statement said. At the MSU, Dugin is head of the Department of sociology of international relations. Previously the philosopher reported about his departure from Moscow State University on his page in the social network, VKontakte.

  http://newsru.com/russia/28jun2014/mgudugin.html

  http://niqnaq.wordpress.com/20.....out-putin/

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.