Alexandru Hâncu: Persecutat de internet

Print Friendly, PDF & Email

Un caz flagrant de răutăcism

Crin Antonescu şi-a pus şef al campaniei prezidenţiale un om cu o biografie remarcabilă. Dr. Niels Schnecker, născut în 1960, la Bucureşti, cetăţean român, german, american şi israelian, participant la zece campanii electorale în SUA, dintre care şapte prezidenţiale. Consilier Special la Casa Albă în administraţia Reagan. Din 1983, membru în Comitetul Naţional Republican, forul de conducere al Partidului Republican din Statele Unite. Dar doctorul Schnecker este şi victima unei ciudate şi adînci persecuţii la care îl supune internetul, prin motoarele de căutare.

Mai întîi, internetul refuză să confirme date esenţiale din CV. Pe site-ul niels.schnecker.ro, Dr. Niels Schnecker numeşte, limpede, instituţia prestigioasă unde şi-a luat doctoratul în economie şi masteratele în Drept Internaţional, Relaţii Economice Internaţionale şi Finanţe Internaţionale. E vorba de “UNIVERSITY OF PARIS AT THE SORBONNE, FACULTÉ DE LA ROMANDE, FRANCE – SCHOOL OF LAW AND ECONOMICS”. Internetul, prin motoarele de căutare, pretinde că nu ştie de vreo “FACULTÉ DE LA ROMANDE”. Dr. Niels Schnecker trece şi Masteratul în Business Administration de la “NATIONAL CENTER FOR BUSINESS STUDIES IN WASHINGTON, DC”. Iarăşi, instituţia nu e de găsit pe net.

În solda cui acţionează motoarele de căutare?

Persecuţia este evidentă. Omul a pus în CV ce scria pe diplome. Ce era să pună, aiureli? Internetul refuză să admită că instituţiile acelea există sau au existat. Apar la căutare numai în CV-ul lui Niels Schnecker, preluat de diverşi. În timp ce găsim, spre exemplu, un articol care prezintă atît studiile doctorului Schnecker, cît şi pe cele ale doamnei Sandra Pralong. La dînsa, figurează un doctorat la Sciences Po din Paris şi masterate la Fletcher School of Law and Diplomacy, Boston, şi la Columbia University din New York. Facultăţile din CV-ul doamnei Pralong apar la căutare fără probleme. Ale doctorul Schnecker, nu. Ce mai vreţi?

Lucrurile nu se opresc aici. Internetul nu-l confirmă pe Niels Schnecker nici ca membru (aşa spune CV-ul), din 1983 încoace, în Comitetul Naţional Republican, adică membru în conducerea acestui mare partid american, din cele două. Apare doar că a donat nişte bani pentru campanii, ba 250 de dolari, ba 1550. Bănuiţi, probabil, că internetul nu-i recunoaşte nici calitatea de Consilier Special la Casa Albă în administraţia Reagan. În lista arhivei Ronald Reagan de peste şapte sute de nume cu staff-ul Casei Albe între anii 1981-1989, care include şi oameni care sortau scrisorile primite de preşedinte, acest Consilier Special la Casa Albă, încă pe probleme economice, nu figurează!

Răutatea internetului merge, însă, mult mai departe. Motoarele de căutare scot în faţă articole tendenţioase. Unul, pe Wikipedia, spune că “AMERICAN ACADEMY OF FINANCIAL MANAGEMENT” are cerinţe foarte scăzute şi practici discutabile, aspecte criticate inclusiv de Wall Street Journal, în mai multe articole. Or, potrivit CV-ului, doctorul Schnecker are şi un MBA de la acea instituţie, unde este şi profesor. Numele Academiei apare la căutare, dar ce folos, dacă e pus într-un asemenea context?

Internet hain, ce ai cu omul lui Crin?

Persecuţia internetică îi vizează şi cariera militaro-aviatică. Articole de pe net îi atribuie doctorului Schnecker declaraţia că a fost pilot pe legendarele avioane F-15, F-16 şi A-10, ajungînd colonel în rezervă în Air Force. Se înţelege că în US Air Force. Site-uri militare americane susţin că piloţii de avioane de lupta trebuie să fi făcut şcoala de ofiţeri. În Statele Unite. Care durează ani buni. În CV nu apare. Unii ziarişti şi bloggeri, combinînd aceste lucruri cu ceea ce, spun ei, sînt datele oferite de varianta din 2011 a CV-ului postat de doctorul Schnecker (link-ul nu mai funcţionează), se îndoiesc că avea timp şi de o carieră de pilot militar american, pe trei avioane legendare.

[…]

Internetul, în mod clar, îi persecută şeful de campanie. Publicul şi-ar putea forma impresii greşite, care s-ar putea răsfrînge negativ asupra angajatorului, candidatul USL la Cotroceni. Crin trebuie să elucideze situaţia, începînd cu întrebările cheie. Cine e şi internetul ăsta şi ce vrea?

Alexandru Hâncu

Cititi tot articolul pe kmkz.ro

4 gânduri despre “Alexandru Hâncu: Persecutat de internet

  1. Afurisit internet! Nu se „gândește ” la consecințe, varanul nu-l iartă! 😆

  2. Doamna Sandra Pralong are doctorat la Sciences Po si masterate la Boston si Columbia…pe bune! Si eu nu-mi explicam de ce este asa!

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.