Alexandru Vakulovski: În timp ce lumea e concentrată pe ISIS, Putin trimite teroriști în Ucraina

Print Friendly, PDF & Email

Teroriștii ruși din Ucraina, ieri, până la ora 21.00, deja efectuaseră 17 atacuri cu arme grele asupra ucrainenilor. Atacurile nu au avut o țintă fixă, ci se trăgea asupra localităților. Unde „pică”, acolo e bine. Același sistem ca în Siria, când s-a tras de pe mare, apoi s-au uitat pe satelit să vadă ce au nimerit.

Când Putin s-a concentrat pe Siria, mulți au crezut că Ucraina va fi lăsată în pace, mai ales că exista acordul de la Minsk, prin care părțile se obligau să scoată armele grele din lupte. Ei bine, teroriștii ruși s-au plimbat prin jurul satelor cu armele, ca să rămână pe poziții. Acum “alibiul” Siria le-a dezlegat din nou mâinile.

Acum Rusia lui Putin s-a aliat cu Franța cică pentru a distruge ISIS-ul. Nu știu ce ISIS distrug ei, că parcă omoară un terorist și în locul lui răsar zece. În schimb, Europa s-a umplut de refugiați, speriați de bombe – la propriu. Și de filme îngrozitoare, pe care, apropo, nu teroriștii le pun pe net, ci sirienii pașnici, care apucă să mai filmeze câteva minute înainte de-a fi uciși cu bombe. Totul pare o “zacistkă”, cum spuneau veteranii războiului sovieto-afgan. Când localitățile sunt curățate de ultimii supraviețuitori. Doar că înainte „zacistka” se făcea cu infanteria, acum pur și simplu se aruncă bombe până când din localitate rămâne o mare groapă de moloz amestecat cu carne.

Între timp, când toată lumea e concentrată pe teroriștii islamici și anihilarea lor, Putin le dă drumul propriilor teroriști în Ucraina. Că doar nimeni nu observă Ucraina. Așa cu fiecare lună trecută, se mai adaugă o mie de ucraineni morți. Donbasul clocotește de sânge. Se trage cu GRAD-uri, când în Ucraina sunt alegeri locale.  Iar Putin luptă pentru pace.

[…]

Citiți integral pe deschide.md.

Vedeți și Andrei Ilarionov: Nu vă mirați „dacă apare o primăvară islamică în Europa”. Cu Putin e un „război cald”, nu „rece”.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.