Dragoș Paul Aligică: Argumentul cantitativ

  Print Friendly, PDF & Email

  Extraordinar! Abia acum, dupa cateva zile la conferinta Anuala a Asociatiei Americane de Stiinte Politice unde m-am pus la curent cu ce pericole neoliberale si austere mai pandesc lumea progresista bienpansanta, pot sa ma reconectez la fluxurile dezbaterii publice la zi. Abia acum am si eu -ca toata lumea- parte de noua linie de propaganda a elitelor europene aflate in plin flagrant de malpraxis si iresponsabilitate in forma agravata, relativ la situatia fluxului de populatii cu originea in Orientul Mijlociu si Apropiat.

  Ce au inventat?! Argumentul cantitativ. Iti sta mintea in loc cata iresponsabilitate si prostie poate incapea intr-o singura generatie de elite intelectuale, mediatice si politice. Ce ne spun acum geniile astea ale analizei si solutiei politice?!

  „Pai nu sunt decat 40.000 de refugiati/emigranti sau 4.000 sau sau 3,14 sau ce numar vreti dv. Linistiti-va, nu reprezinta decat 0,0314 din populatia toatala a X si Y. Se poate, Europa?”

  dragos paul aligicaPai de ce nu spuneti asa de la inceput?! Femeile violate si vandute in prostitutie in Siria de ISIS, satele distruse, familiile macelarite, oamenii arsi de vii, decapitarie, distrugerile de patrimoniu nu reprezinta decat 0,0314 din totalul de [si puneti dv aici ce numar vreti]. Ne agitam degeaba. Daca era un numar mai mare de refugiati, X si daca crimele si samavolniciile de care se refugiaza erau mai numeroase si pe scara mai larga, Y, atunci poate ca merita sa discutam serios ce si cum: Cauze, efecte, modalitati de a rezolva din radacina, nu doar in simptome si paleative pompieristic-improvizate.

  Dar asa, hai sa ne simtim bine. Ne-am linistit. Noi credeam ca e o criza serioasa geopolitic-demografic-ideologica si ca undeva cumva niste atrocitati si crime impotriva umanitatii au loc pe baza sistematica. Ca exista un potential exploziv acolo de magnitudini fara precedent. Cand colo de fapt e o criza locativa si de integrare in sistemul de asistenta sociala occidentala a unui numar restrans 3,14 reprezentand 0,0314 din aia si aialalta. Dublata de niste rautacisme ale unor europeni fara suflet care nu inteleg numerele mici.

  De ce pleca oamenii aia de acolo, din tarile lor si cati vor continua sa o faca si ce se va intampla cu ei si cu cei care vor trebui sa suporte si gestioneze consecintele – in majoritate oameni simpli din Europa, fara acees la decizie sau voce politica – nu ne intereseaza atat timp cat nu se atinge un numar magic, critic. Care e cifra aia nu stim inca. De ce? Pentru ca elita noastra nu l-a calculat inca. Stie doar ca indicele de atrocitate si crima impotriva umanitatii cu toate corolariile sale in refugiati si tulburari sociale nu a fost atins inca. E doar 0,2%.

  Sa ne linistim deci. Totul e OK. Doar niste europeni fara suflet care – spre deosebire de elitele europene mediatic-politice si idiotii lor utili – fac din tantar armasar si nu inteleg legea numerelor mici si relatia ei cu actiunea politica si legile morale.

  Dragoș Paul Aligică

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.