Dragoș Paul Aligică: Imbecilul aspirațional sau parazitul media

Print Friendly, PDF & Email

Problema. Avem urmatoarele categorii:

(a) tineri de toate varstele in continua si inepuizabila dorinta de afirmare publica, intelectuala si literara fara talentul, inteligenta sau capacitatile necesare;

(b) ratati din vocatie – resentimentari, frustrati dar perpetuu agitati in mod compensatoriu;

(c) o categorie reziduala pe care nici ratati nu ii poti denumi pentru ca e imposibil sa determini de la ce si ce au ratat.

(d) parazitii mass media – o profesie si o vocatie lucrativa.

dragos paul aligicaCe vor ei? Relevanta, notorietate, un loc la masa, renume, bani, status. Cum cred ei ca se realizeaza asta? Simplu: Parazitand intelectual, social, mediatic si identitar cateva figuri publice majore si ceea ce aceste figuri reprezinta (sau, ma rog, ceea ce cred ei ca reprezinta). Mai precis: injurnadu-i, stigmatizandu-i, tracasandu-i, bagandu-se singuri in sema pe langa G. Liiceanu, Vladimir Tismaneanu, A. Plesu si H.R. Patapievici. Lista e mai lunga dar ei sunt de baza.

Si ne chinuie, domnule, de decenii, ne-au plictisit si imbolnavit pe toti cu insistenta asta obsesiva, mecanica, sablonarda si ultimamente lipsita de orice spor si umor. NU mai termina. Vad bine ca nu exista NIMENI dar NIMENI care sa fi facut o figura publica decenta sau chiar si doar notorie din injuratul celor de mai sus. Din contra, a-l acuza pe Liiceanu de fascism este de acum semnul canaliei disperate financiar sau social prin excelenta. A spune ca Tismaneanu -Tisminesky, tancuri, senile etc este simptomul absolut al prostului roman ramas in anexa la anexa la anexa transeului retardarii propagandistice. samd samd.

Am sa fac o inventie: un tabel. Pe coloana, numele: G. Liiceanu, V. Tismaneanu, A Plesu, H. Patapievici…. Pe linie, ideile si argumentele majore: legionar, neocon, a insultat poporul roman, jidan, vandut, basist etc. Orice imbecil, orice canalie romana va avea astfel posibilitatea sa participe la dezbaterea intelectuala. Democratizam la maxim.

Vine imbecilul aspirational sau parazitul media, intra in tabel, bifeaza rubrica dorita: Patapievici legionar. Rezolvat. Vrei un argument mai sofisticat? Atunci bifezi: Patapievici legionar, neocon, jidan a insultat poporul roman. Rezolvat.

Prietenii de pe lista mea de facebook din domeniul IT vor recunoaste in acest rudimentar tabel designul pentru ceva si mai sofisticat. Si ma vor ajuta sa facem si un program, un instrument pe internet. Un generator automat de proza si analiza pentru uzul aspirantilor romani la relevanta publica si intelectuala. Intra omul, click, click. Isi rezolva problema.

Dati mai departe aceasta idee, va rog, ca in scurt timp sa ne si apucam de treaba.

Dragoș Paul Aligică

Un gând despre “Dragoș Paul Aligică: Imbecilul aspirațional sau parazitul media

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.