Dragoș Paul Aligică: Instrumentul ideal de negociere cu UE

Print Friendly, PDF & Email

Iata si o idee excelenta la care toti Est-Europenii ar trebui sa contribuie entuziast:

„Svetlana Slapšak, cunoscutul antropolog din Ljubljana a demarat în vară o petiție pentru crearea unui coridor sigur între Grecia și Germania – fără opriri și fără birocrație inutilă. „Nu are rost să ne gândim dacă și când Germania își depășește capacitățile. Acești oameni au nevoie de ajutor”, spune Slapšak citata de DW. Temerile „cetățenilor îngrijorați” din Balcani sunt nejustificate, dintr-un simplu motiv: „Refugiații nu vor să rămână aici”.

dragos paul aligicaAsadar noi, astia Esticii, mai retardati, am reusit in sfarsit sa ne prindem ca imbecilitatea lor este sansa noastra. Nu avem nevoie de bomba atomica, de coercitie prin comert strategic, de presiuni diplomatice si militare etc. Avem acum in mana instrumentul ideal de negociere cu Germania si desteptii din UE. Sa luam aminte: „Acești oameni au nevoie de ajutor si hai sa terminam cu fandoselile, doar voi ati spus asta, ne-ati tras de urechi si noi am invatat lectia. Gata: crearea unui coridor sigur catre Germania si de ce nu si Franta si cine mai e pe acolo prin zona – fără opriri și fără birocrație inutilă.”

In alta ordine de idei: zilnic vad ca imi apare obsesiv pe pagina facebook un link sponsorizat, vine de la New Europe sau cam asa ceva, cu un text al lui Juncker – o chestie in limba de lemn sinistra, un sablon de propaganda de genul sa facem totul […] . Am o singura intrebare: cine plateste aceasta campanie ce are loc de mai bine de o luna? Si din ce bani?!

P.S. Si mai am o intrebare: Unde sunt vocile umanitariste care ne persecutau pana acum cu „opiniile” „lor” despre criza refugiatilor? Nu au nimic de comentat? Secventele cauzale si concatenarile de evenimente si evolutii nu prezinta interes moral si epistemic in mintile lor?

[…]

Un gând despre “Dragoș Paul Aligică: Instrumentul ideal de negociere cu UE

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.