Dragoș Paul Aligică: Problema sunt Est Europenii

Print Friendly, PDF & Email

dragos paul aligicaCei de la New York Times – nava amiral a progresismului mondial – plus furgonete de transport de tipul The Guardian, o tin una si buna ca problema in criza asta sunt Est Europenii. Spuneti si dv: Aia se omoara in Siria, atrocitati, decapitari, violuri, state arse de pe fata pamantului: dar vinovatii de criza sunt Est Europenii. Atrocitati nu sunt alea facute de ISIS in Siria, ci de politia maghiara care incearca sa aplice legea. Astia chiar cred ca mai traiesc in lumea pre-internet cand minciunile si manipularile lor de tip „scopul (progresist) scuza mijloacele (bolsevic-fascist propagandistice)” erau litera de lege in opinia publica.

Pozitia este atat de aberanta, de strigatoare la cer in orbirea ei ideologica, in lipsa de bun simt elementar incat putine lucruri par mai stupide ca afirmarea pozitiei. Anume: (1) insistenta si persistenta patologica in sustinerea ei contra oricarei logici si evidente si (2) adoptarea ei de niste est europeni dusi cu pluta. Acestora, prieteni, nu e nevoie sa le spunem nimic, nu e nevoie de dezbatere cu ei. Cand cineva care ar trebui sa stie mai bine ajunge sa recicleze o aberatie asa de mare ca aceasta inventie cretina a mass mediei occidentale in cautare de tapi ispasitori pentru o situatie pe care ideologia si impotenta lor si a asociatilor si protejatilor si protectorilor lor politici a creat-o, nu ai ce discuta, nu ai ce critica. Lucrurile se afla sub orice critica.

Dar cel putin asa vede toata lumea pe un caz concret, cum opereaza de obicei elita mediatica stangista occidentala si de ce s-a ajuns unde s-a ajuns datorita acestor practici. Si vede si cine sunt idiotii utili de serviciu gata sa inghita orice gogoasa propagandistica oricat de umflata si gretoasa ar fi.

Pe de alta parte il avem insa pe Putin si propaganda sa. Se agita omul sa se tot bage in seama de au ajuns lucrurile aproape comice. Tot incearca in toata povestea asta sa faca un val, un soc meditatic sa fie reflectoarele pe el si pe Rusia lui macar 15 minute, acolo. Si nu reuseste. Singura veste despre Rusia fiind cea vazuta cu ochiul liber de toata lumea. Ca nimeni nu se inghesuie sa se refugieze in tara aia sau statie de benzina sau ce e ea acolo. SI asta e tot ceea ce conteaza in povestea asta cu privire la Rusia.

Si Putin stie asta. Si asta doare. Si stai sa vezi acum rupere in figuri. O sugestie: Sa zica ceva de Europa de Est. Sa vezi cum o sa-l promoveze aia la New York Times si o sa fie aplaudat de idiotii utili de serviciu. Ca asa e la Criza. Oamenii aia mor si vietile le sunt distruse. Iar NYT, progresistii si rusii o tin cu ce ii doare: recalcitrantii est europeni.

Dragoș Paul Aligică

Un gând despre “Dragoș Paul Aligică: Problema sunt Est Europenii

  1. Excepţional! Ca de fiecare dată, surprindeţi esenţa, domnule profesor, când spuneţi că împăratul e gol. E gol şi spectacolul e şocant! Eu unul sunt şocat, cel puţin de la episodul Crimea încoace. Iar explicaţia, deşi simplă, îmi pare la fel de şocantă: bascularea insidioasă a Occidentului spre stânga, pusă în operă de o turmă de formatori de opinie semidocţi, parte din ei de o stupiditate care te lasă siderat, fără cuvinte (creatorii şi userii non-stop de political correctness – în mod evident frustraţi, cu probleme serioase la subsol şi mansardă) şi altă parte din ei de un cinism care te-ngheaţă, analişti influenţi, cu ancore serioase în sociopatie, care gândesc-nu-spun-dar-acţionează pentru transformarea unei lumi ce li se pare perversă (democraţia liberală; atât midle class, cât, mai ales, establishmentul care îi ordonează existenţa) într-o societate globală/globalizată, guvernată, vezi Doamne, de justiţia imanentă (da’ totuşi, un pic şi de către ei şi gaşca lor politică şi economică). Ca să fac haz de necaz, o să spun că-mi pare rău că n-o să mai apuc „sfârşitul poveştii”; rău şi bine, desigur…

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.