Anton Orehy: TRĂDARE!

Print Friendly, PDF & Email

Антон-Орехъ[1] O poveste incredibilă. O femeie, mamă a şapte copii, a auzit o conversație în autobuz și a înţeles ca unitatea militara (rusa) din vecinatatea sa este trimisă în Donbas. De fapt, că unitatea s-a golit de soldati a observat de cateva zile. Svetlana Davydova a luat şi a sunat la Ambasada Ucrainei. Acum biata femeie este detinuta de FSB in beciurile de la Lefortovo, fiind acuzata de trădare, scrie bloggerul rus Anton Orehy, despre cazul rasunator al unei gospodine din Rusia, aresată de FSB sub acuzaţia de trădare.

„Înainte de a ne exprima admirația sau s-o legam de stalpul infamiei, să incercam sa ne punem în locul ei. Dacă simpatizaţi cu „milițiile DNR” și sprijiniti politica partidului și guvernului, probabil ca auzind convorbirea din autobuz nu ati fi facut nimic, va-ti fi vazut de treaba in continuare, blestemand in gand „junta” de la Kiev.

Dar dacă nu vă place ideea invaziei rusesti in Ucraina?”, intreaba bloggerul.

„Eu, daca e să fiu sincer, nu as fi sunat la ambasada ucraineană. Ucraina știe cu cine lupta. A vazut trupele ruse pe front, prin urmare, pentru Ucraina acesta nu este niciun secret. O astfel de informație nu ar ajuta cu nimic Ucraina”, afirma Orehy.

„Faptul că soldații noștri sunt trimisi sa lupte într-o țară vecină, este mai important s-o spui cetatenilor rusi! Deoarece majoritatea nu stiu adevarul, fiind convinsi ca in Ucraina lupta doar voluntari şi „turiști”. Cetățenii din Rusia trebuie sa cunoască cum si de ce lupta in Ucraina armata rusă. Sa stie ca soldații noștri sunt uciși acolo, și apoi îngropati în secret, ca niste câini, in morminte fără nume, iar rudele lor anuntate ca au fost uciși în timpul exercițiilor militare”, adauga bloggerul.

Deci, Svetlana Davydova trebuia să caute un ziar, post de radio, televiziune, site – pentru a face povestea cat mai publica posibil. Ea a ales o solutie diferita. Și acum este considerata trădătoare.

Şi dacă se ajunge cu procesul în instanță, atunci ce? Pentru ca, dacă Davydova a spus despre soldații ruși ca au fost trimisi in Ucraina și este judecată pentru asta, inseamna ca a spus adevărul? Pentru că altfel, dacă totul este o ficțiune, acuzatia ar trebui sa fi de calomnie, nu de trădare. Tradare este cand dezvălui secrete reale, nu niste zvonuri, incheie Orehy.

Oleg Cojocaru | Paginaderusia.ro

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.