Antonescu: Minciună. Patriciu nu are legătură cu constituirea USL. Singurul meu partener, Voiculescu

Print Friendly, PDF & Email

[…]

„Este de datoria mea ca preşedinte al PNL şi copreşedinte al USL să spun foarte clar că este o minciună completă afirmaţia lui Dinu Patriciu că ar avea cea mai mică legătură cu constituirea USL, cu negocierea temelor protocolului “, a declarat Crin Antonescu, adăugând că numai Patriciu putea să dea dovadă de un asemenea “ridicol”, susţinând în repetate rânduri că USL este “o mare nenorocire şi că nu aduce nimic bun şi pe de altă parte că tu ai pus umărul la constituirea lui”.

Peşedintele PNL a precizat pentru Gândul că Dinu Patriciu nu îi este partener, iar calitatea sa de membru PNL este una formală, nefiind membru în adevăratul sens al cuvântului.

„Numai unul din cei doi îmi este partener, respectiv domnul Voiculescu. Domnul Patriciu nu îmi este partener, este membru PNL, dar prin toată poziţionarea sa de multă vreme calitatea de membru PNL a devenit pur formală, în nici un caz nu este pentru PNL un membru în adevăratul sens al cuvântului, nicidecum un partener”, a subliniat Antonescu.

Acţiuni false

“Adevărul este că Dinu Patriciu nu a avut şi nu putea avea nici cea mai mică legătură, formală sau informală cu acest demers politic. Nu a avut nicio calitate, după cum nu are nicio calitate în PNL, alta decât de simplu membru, nu a fost deloc deranjat, consultat, nici de mine şi sunt convins, nici de liderii PSD”, a mai spus liderul PNL, subliniind că imaginea că Dinu Patriciu “face şi desface” în PNL este falsă.

„Este posibil ca Dinu Patriciu să încerce să vândă, la figurat, nişte acţiuni în numele unor forţe politice, în numele unei pretinse influenţe în PNL, în USL, nu ştiu unde. E de datoria mea, ca preşedinte PNL, să avertizez piaţa că aceste acţiuni sunt false”, a susţinut Crin Antonescu.

[…]

3 gânduri despre “Antonescu: Minciună. Patriciu nu are legătură cu constituirea USL. Singurul meu partener, Voiculescu

  1. Care e relaţia cu Crin Antonescu?
    Este o relaţie, uman, foarte bună. Dar ne despart nişte… nici măcar n-aş spune gânduri politice diferite… ci, un mod de acţiune. Eu nu cred că alianţa struţo-cămilă între socialişti şi liberali poate aduce ceva bun acestei ţări astăzi, dacă nu este dominată de liberali. Folosirea PSD-ului ca masă de manevră ar fi ceea ce PNL-ul ar fi trebuit să facă. Că e în stare sau nu, asta este cu totul altă problemă. În orice caz, gândirea de tip socialist nu mai are ce căuta în Europa astăzi. Nimeni în lume nu are nevoie de încă un stat eşuat. Nimeni nu va ajuta, atâta vreme cât împrumutăm un model care e muribund. Nimeni nu are nevoie să îşi ia încă o bătaie de cap în momentul în care e de finanţat un stat cvasicomunist, cum a fost Grecia. Când spun cvasicomunist mă refer că nu puteai să dai afară niciun funcţionar de stat, prin lege, că toţi aveau joburi la stat şi în sectorul privat, că nimeni nu plătea impozite, că se inventau joburi fictive în toate domeniile. Grecia, stat pseudocomunist, Italia, stat populist, Spania, guvernată de socialişti în ultimele două legislaturi, ajunsă un stat asistenţial, Portugalia, care după căderea lui Salazar are tot spectrul politic deviat către stânga. Iată cum toate statele cu orientare socială îşi dau duhul. Iar noi adoptăm cu vigoare acelaşi model. Unii dintre noi? Aş spune toţi. Pentru că spectrul politic la noi e de aceeaşi culoare. E gri.

  2. Aha! deci Dinu Patriciu e un simplu membru in PNL, la fel ca si Statele Unite care e simpla membra in ONU 🙂

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.