Bleen: De ziua lui Iliescu

Print Friendly, PDF & Email

Azi e ziua lui Iliescu. Împlinește 83 de ani. Un tînăr de 22 de ani, mort în 24 decembrie 89, azi ar fi avut 45 de ani. Un tînăr de 20 de ani, mort în 15 iunie 1990, azi ar fi avut 43 de ani. Poate ar fi avut familii, poate că cel de 45 ar fi avut un băiat de 12 ani iar celălalt ar fi avut o fată de 15 ani și un băiat de 10. Unul ar fi avut o mică firmă de IT in București, celălalt ar fi fost medic sau inginer în Olanda sau Germania. Cel din vest poate că ieri ar fi fost scandalizat de declarația lui Corlățean privind renunțarea la Schengen, iar IT-stul poate că ar fi rîs de poveștile lui Ponta și Crin despre Piața Universității din 1990.
Eu nu cred că Iliescu va merge în Iad. Va merge în Rai, împreună cu Che, Stalin, Lenin, Marx și echipa. Vor face școală tot restul eternității. Fără întrerupere. Iliescu va nimeri la clasa profesorilor Friedman și Mises. Va trebui să învețe pe dinafară și să recite la perfecție toată literatura capitalistă. Toată! În plus, va trebui să poarte toată eternitatea la el un pachet de Kent lung și o sulă în coaste în caz că rămîne Coposu fără țigări sau se plictisește.

În Iad vor merge doar idioții utili, în frunte cu Sartre și restul intelectualității de gen, unde vor trăi comunismul etern cu miros de sulf.

2 gânduri despre “Bleen: De ziua lui Iliescu

  1. Eu cred ca pana sa ne lase ( in pace) mai dureaza. Asta-i dracu gol. Si ce-i mai grav e ca a facut discipoli si pui ( iata-i, ne conduc azi), iar lumea nu pricepe. Pentru ca-i amnezica si ignora si istoria recenta si principiile ei „calauzitoare”. Cand amintesc de Ion Iliescu, astia mai tineri casca ochii nedumeriti, iar „relaxatii” mai batrani, rad. „fii serioasa, asa ceva nu se mai poate”. Da eu tot le amintesc ( daca vor ei, si razand) ca:
    http://ihincu.wordpress.com/20.....e-o-gluma/

  2. Da, d-le MVA, alias Bleen, si mie mi-a trecut prin cap exact asta, in memoria prietenului si cunoscutilor mei impuscati precum ciinii, la momentul decembrie ’89 , si am simtit un gust amar.
    Am invatat ca ura e pentru cei slabi si prosti, asa ca-i urez lui ilici cu scirba, dispret si speranta,ceea ce nu-mi mai aduc aminte cine a spus prima data in mediul virtual : „La multi ani!”, dar cu executare.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.