Bogdan Călinescu: Islamul și burkini

  Print Friendly, PDF & Email

  Ținuta burkini a declanșat un nou scandal în Franța legat de islam (islamism?). O piscină din sudul Franței a fost privatizată la sfârșitul lunii iulie de o asociație consacrată „libertății femeii” (sic!). Femeile erau invitate acolo doar îmbrăcate în costumul de baie burkini. Mai multe personalități politice, inclusiv primarul localității respective, au protestat, iar evenimentul a fost anulat. Ceea ce s-a întâmplat este însă simptomatic.

  […]

  Într-o după-amiază însorită a ieșit la plimbare cu două colege pe Canebière, pitorescul bulevard ce duce în port. După numai câteva minute, au fost obligate să se întoarcă la hotel. Mai mulți tineri le-au urmărit și le-au înjurat. Precizez că cele trei femei au în jur de 50 de ani… Nu cred că e nevoie să precizez că tinerii respectivi erau musulmani. De fapt, ei au înjurat trei franțuzoaice care trăiesc normal, se îmbracă așa cum vor și se plimbă libere. Ura tinerilor se manifesta față de felul lor de viață!

  […]

  bogdan calinescu fotoPapa Francisc mi-a adus o teribilă decepție. Într-o declarație făcută la începutul lunii august, după asasinarea părintelui Hamel într-o biserică din Franța, Papa a afirmat că nu poate condamna violența islamului, deoarece ar fi nevoit să o condamne și pe cea a creștinismului. Este o afirmație extrem de gravă, de o corectitudine politică deconcertantă, mai ales după ce un slujitor al Bisericii Catolice a fost ucis în timpul slujbei! Fidel acestei ideologii, Papa a afirmat că „liberalismul este un terorism” și a condamnat în mai multe rânduri economia capitalistă. Bineînțeles că stânga franceză jubilează, iar dreapta e pierdută…

  […]

  Ambigue și naive sunt și pozițiile libertarienilor francezi. Ei consideră că imigrația are același rol benefic precum în America secolului al XIX-lea, fără să facă vreo diferență între imigrația musulmană și restul… Au o încredere oarbă în integrarea celor care vin în Occident și văd totul prin prisma libertății și a integrării prin muncă. Din păcate, nu e chiar așa de simplu pentru o populație pentru care islamul e și religie, și ideologie.

  Breaking news. În momentul redactării acestui articol, am aflat că într-o localitate situată la câțiva kilometri de orașul Lyon s-a deschis o școală destinată exclusiv femeilor!

  Bogdan Călinescu

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.