Ce spun depeşele dezvăluite de Wikileaks despre Israel

Print Friendly, PDF & Email

Depeşele diplomatice scurse recent de Wikileaks în public aruncă o lumina interesantă asupra diplomaţiei israeliene vizavi de problema iraniană. Pentru şcoala de gîndire stîngistă este o lovitură neaşteptată. În contrast cu afirmaţiile des repetate de iluştri diplomaţi şi specialişti în relaţii internaţionale, ca Brzezinski, Scowcroft, Walt/Mearsheimer, sau Glenn Greenwald – Israel face tot posibilul să scoată castanele din foc cu mîna SUA, adică împinge America către un război cu Iran – aceste documente confidenţiale prezintă o imagine contrară. Israelienii îşi menţin luciditatea şi capul pe umeri, în timp ce aliaţii arabi ai SUA, ca Arabia Saudita, sînt cei care intră în panică şi cer literalmente Americii să bombardeze Iranul. Ummah, şmuma.

2 gânduri despre “Ce spun depeşele dezvăluite de Wikileaks despre Israel

  1. Presedintele Iranului Mahmoud Ahmadinejad a descris documentele Wikileaks ca „razboi psihologic american”. El a adaugat:

    „O sectiune a guvenului american a produs aceste documente. Nu credem ca aceste informatii au fost scapate. Credem ca totul a fost organizat sa fie publicat ca atare si ei urmaresc scopuri politice.”

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.