Cehia înființează o echipă de combatere a propagandei Rusiei

  Print Friendly, PDF & Email

  Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Cehe a înființat o echipă specială pentru monitorizarea propagandei externe ruse, scrie Ceska Televize citat de paginaderusia.ro.

  Grupul este creat în cadrul așa-numitului Audit de securitate și vizează eforturile Ministerului de Externe, Ministerul de Interne și Ministerul Apărării al Republicii Cehe de prevenire a expunerii societății cehe la războiul informațional al Rusiei și altor țări.

  Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Khovantsev Milan, în echipa vor lucra circa 30 de persoane, care vor monitoriza activitățile mass-media pro-Kremlin pe Internet și rețele sociale.

  „Trebuie să reacționăm într-un fel la acest lucru, și pentru a face asta, este necesar măcar să cunoastem ce se scrie”, – a spus ministrul.

  […]

  În Republica Cehă există zeci de site-uri pro-Kremlin cu o structură de proprietate opacă si a caror puncte de vedere sunt izbitor de similare: Ucraina este condusa de un regim fascist; SUA este o țară care vrea să conducă lumea etc.

  Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Cehe, echipa nou formată va căuta modalități pentru o mai bună difuzare a informațiilor și răspuns rapid la riscurile cauzate de dezinformare.

  Cititi in intregime pe paginaderusia.ro

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.