Israel: Însoțitorii răniților de la Colectiv au nevoie de ajutor

  Print Friendly, PDF & Email

  Dragi prieteni am fost astăzi (9 noiembrie 2015, n.r.) la spitalul Tel Hasomer din Ramat Gan unde sunt internati cei doi pacienti raniti în incendiul de la ‪#‎colectiv‬ Situația este următoarea: Cristian Matei este internat la secția de arși a spitalului. I s-a făcut tomografie și cu ajutorul Celui de Sus este stabil. Este „păzit” în permanență de soția lui, Oana, care nu vrea să se despartă de el și e impresionant. Cu atât mai mult cu cât niște micuți au rămas acasă în România.

  Sheba Medical Center, cel mai mare spital din Israel și din Orientul Mijlociu.

  Sheba Medical Center (Tel- Hashomer), cel mai mare spital din Israel și din Orientul Mijlociu.

  Celălalt pacient, tot un băiat tânăr, Cătălin Ilnitchi a fost transferat la terapie intensivă pentru că a venit cu un virus. Medicii spun că este ceva normal din cauza intubării dar au preferat să-l transfere în unitatea respectivă care e mai potrivită pentru starea lui de acum. Este însoțit de mama lui, Tamara, care se roagă în permanență pentru fiul ei.

  Vă scriu toate astea pentru că cele două însoțitoare au nevoie de ajutorul nostru. S-a anunțat la televizor că Guvernul României le va trimite bani, dar deocamdată nu s-a întâmplat nicio minune. După cum știm că merge birocrația română s-ar putea să mai dureze ceva timp. Astăzi au fost la spital oameni inimoși care au adus mâncare, bani și diverse lucruri de strictă necesitate. Vă rugăm să vă implicați.

  Nu luați în seamă postările diverșilor „deștepți” care știu ei de la televizor că au venit ajutoarele.

  Numai cei care au fost la spital pot înțelege dimensiunea tragediei prin care trec acești oameni și câtă nevoie au ei de sprijinul nostru. Haideți ca măcar acum să fim uniți. Dumnezeu și medicii au grijă de pacienți, noi să avem grijă de însoțitorii lor.

  Dragoș Nelersa, director al „Gazeta Românească”, ziar de limba română editat și publicat în Israel

  ————————

  Observație ILD: Mai multe informații despre contribuția medicilor israelieni în cazul răniților de la Club „Colectiv” din București pot fi citite în articolul Tragedia Club „Colectiv”: Israel, alături de România.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.