Creştin convertit ucis în Somalia

Print Friendly, PDF & Email

Relatare din 18 aprilie:

Doi extremişti musulmani din Somalia au ucis un membru al unei comunităţi creştine secrete din regiunea Shabele. Acest act face parte dintr-o campanie de epurare a ţării de creştinism.

O sursă din zonă a declarat pentru Compass că doi militanţi al Shabaab l-au împuşcat pe Hassan Adawe Adan din oraşul Shalambod, în vârstă de 21 ani, după ce acesta a intrat în casă la ora 19:30.

„Cei doi membri al Shabaab l-au scos cu forţă afară din casă, iar după zece minute l-au împuşcat”, a declarat o sursă locală care a cerut să-i fie păstrată anonimitatea. „A murit instantaneu. Apoi militanţii au strigat Allahu Akbar şi au fugit.”

Adan, necăsătorit şi trăind cu familia musulmană, s-a convertit la creştinism în urmă cu mai multe luni. Creştini din localitate cred că cineva i-a informat pe militanţii islamici în legătură cu convertirea sa. O sursă a afirmat că o rudă afiliată la al Shabaab i-ar fi spus mamei victimei că îl bănuieşte pe fiul ei că ar fi trecut la creştinism.

„Acest incident îi face pe ceilalţi convertiţi să trăiască în spaimă, deoarece militanţii sunt constant în căutarea celor care profesează credinţa creştină”, a mai spus sursa.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.