Crin sare la gâtul milionarului: „Eşti mincinos, Dinu Patriciu!”

  Print Friendly, PDF & Email

  Marius Vulpe

  […]

  Cotidianul „Adevărul” a dat publicităţii un sondaj în care Antonescu, detronat la un singur procent de social- democratul Victor Ponta, la capitolul încredere, este talonat de către colegii Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu. „Dinu Patriciu minte şi face jocurile unor forţe politice”, a acuzat, duminică seară, liberalul Crin Antonescu într-o intervenţie telefonică la Antena 3, întrebat despre „respectul” pe care afaceristul l-ar nutri faţă de USL, din postura celui care ar fi fost la „obârşia” aceastei alianţe.

  „Este de datoria mea ca preşedinte al PNL şi copreşedinte al USL să spun foarte clar că este o minciună completă afirmaţia lui Dinu Patriciu că ar avea cea mai mică legătură cu constituirea USL, cu negocierea temelor protocolului”, a declarat Antonescu. El a adăugat că numai Patriciu putea să dea dovadă de un asemenea „ridicol”, să susţină în repetate rânduri că USL este „o mare nenorocire şi că nu aduce nimic bun” şi, pe de altă parte, că el a pus umărul la constituirea alianţei”.

  Vânzătorul de „acţiuni PNL”
  Ca şi în alte dăţi, liderul PNL a căutat să redefinească raporturile politice de şef versus simplu membru de partid dintre el şi omul de afaceri. „Adevărul este că Dinu Patriciu nu a avut şi nu putea avea nici cea mai mică legătură, formală sau informală, cu acest demers politic. Nu a avut nicio calitate, după cum nu are nicio calitate în PNL, alta decât de simplu membru, nu a fost deloc deranjat, consultat, nici de mine şi sunt convins, nici de liderii PSD”, a mai spus liderul PNL, subliniind imaginea că Dinu Patriciu „face şi desface în PNL” este falsă.

  „Este posibil ca Dinu Patriciu să încerce să vândă, la figurat, nişte acţiuni în numele unor forţe politice, în numele unei pretinse influenţe în PNL, în USL, nu ştiu unde”, a subliniat Antonescu.

  Patriciu nu ar intra în joc. Tăriceanu, împins în faţă
  „Sunt în vacanţă timp de două săptămâni. Nu vreau să intru în jocul lui”, a declarat, pentru EVZ, Patriciu. Totuşi, ziarul „Adevărul”, al cărui patron este, a dat publicităţii un sondaj comandat IMAS, în care liderul PNL este detronat de colegul de alianţă, Victor Ponta, la capitolul încrederea românilor în politicieni.

  În paralel doi dintre liberalii care sunt încălziţi pe margine de opozanţii lui Antonescu din PNL, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu, sunt creditaţi cu procente bune în apropierea şefului de partid.

  Potrivit unor surse liberale, în jurul celor doi politicieni se adună speranţele liberalilor care au fost trecuţi pe linie moartă de Antonescu în ultimii doi ani.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.