Crucea Roşie britanică interzice Crăciunul

  2

  Personalul a fost rugat să dea jos decoraţiunile şi să îndepărteze orice semne ale Crăciunului, pentru că ar putea ofensa musulmanii.

  „Cînd am întrebat care sînt motivele, ni s-a spus că nu trebuie să supărăm musulmanii.”

  Lordul Ahmed (acelaşi Lord care a ameninţat că va mobiliza 10.000 de musulmani în cazul în care lui Geert Wilders i se permite intrarea în UK în februarie 2009), unul dintre cei mai proeminenţi politiciani musulmani, a spus: „Este prostesc să crezi că musulmanii s-ar simţi ofensaţi. (…)La locul de muncă toţi colegii mei sărbătoresc Crăciunul, iar eu îl sărbătoresc cu ei. În nici un caz Crăciunul nu ar putea să dăuneze reputaţiei Crucii Roşii – cred că s-a exagerat.”

  Vedeţi şi:

  Print Friendly, PDF & Email

  2 COMENTARII

  1. In 1647, Parlamentul englez a adoptat o lege care a declarat Craciunul ilegal. Festivitatile de Craciun au fost interzise de catre liderul puritan Oliver Cromwell, care considera sarbatoririle si petrecerile a fi imorale in contextul unei zile sfinte.
   Oricine era prins ca celebra Nasterea Domnului era arestat. Interdictia a fost ridicata doar cand puritanii au pierdut puterea in 1660. In America puritanii au interzis Craciunul intre 1659 si 1681.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here