Crucea Roşie britanică interzice Crăciunul

  Print Friendly, PDF & Email

  Personalul a fost rugat să dea jos decoraţiunile şi să îndepărteze orice semne ale Crăciunului, pentru că ar putea ofensa musulmanii.

  „Cînd am întrebat care sînt motivele, ni s-a spus că nu trebuie să supărăm musulmanii.”

  Lordul Ahmed (acelaşi Lord care a ameninţat că va mobiliza 10.000 de musulmani în cazul în care lui Geert Wilders i se permite intrarea în UK în februarie 2009), unul dintre cei mai proeminenţi politiciani musulmani, a spus: „Este prostesc să crezi că musulmanii s-ar simţi ofensaţi. (…)La locul de muncă toţi colegii mei sărbătoresc Crăciunul, iar eu îl sărbătoresc cu ei. În nici un caz Crăciunul nu ar putea să dăuneze reputaţiei Crucii Roşii – cred că s-a exagerat.”

  Vedeţi şi:

  2 gânduri despre “Crucea Roşie britanică interzice Crăciunul

  1. In 1647, Parlamentul englez a adoptat o lege care a declarat Craciunul ilegal. Festivitatile de Craciun au fost interzise de catre liderul puritan Oliver Cromwell, care considera sarbatoririle si petrecerile a fi imorale in contextul unei zile sfinte.
   Oricine era prins ca celebra Nasterea Domnului era arestat. Interdictia a fost ridicata doar cand puritanii au pierdut puterea in 1660. In America puritanii au interzis Craciunul intre 1659 si 1681.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.