D.P. Aligica: Protejat de SUA, vestul Europei se rupe in figuri antiamericane. Propun o rocada geopolitica

Print Friendly, PDF & Email

Hotnews preluand din New York Times: „SUA fortifica estul Europei pentru a-l descuraja pe Vladimir Putin / Romania, Ungaria si tarile baltice ar putea gazdui armament greu si vehicule blindate.”

Fortifica, normal: Sa stea Germania si Franta si care mai e prin zona pe acolo, la caldurica, comme d’habitude. Protejati pe banul contribuabilului american, sa se rupa in figuri antiamericane si in dispret la adresa primitivilor de estici. Si evident, facand deal-uri cu rusii, peste capul nostru, al esticilor… Stati un pic ca acum ii vedeti pe vest europeni cu miile pe strazi, demonstrand impotriva „cursei inarmarilor” si „militarizarii Europei”.

Sa le propunem un schimb geopolitic. Oricum se pare ca s-au cam plictisit sa fie suverani pe teritoriul lor. Schimb de locuri. Sa se mute ei aici, langa rusi, ca tot se au asa bine si se inteleg asa frumos. Si sa ne lase pe noi, esticii retardati, mai aproape de americani, pe teritoriile lor, vreo 200 de ani. Ca si noi putem fi considerati migranti la urma urmei. Sa ne mai odihnim si noi istoric un pic, sa ne tragem sufletul. Ca dupa 12 invazii ruse in 200 si ceva de ani, si 500 de ani de imperiu otoman, ne-ar prinde si noua bine un sejur de cateva generatii prin Bavaria sau Loara.

Si dupa aia, peste 3-4 generatii, mai discutam si eventual facem rocada iar. Daca mai avem cu cine. Ca in zona asta, aici la interfata cu barbaria, nu rezisti asa cu franzelute, strudel, slagare si sansonete. Iti trebui ceva vana si rezilienta ca sa faci fata.

Asa ca stiti care e ironia?! Si daca ne mutam acolo la caldurica, la ei, dupa doua generatii maxim, ne pomenim iar cu rusii calare peste noi, misunand pe la frontiere. Nu pe Nistru, nu pe Prut ci undeva pe linia Ronului. Sa vezi atunci discutii despre unirea cu fratii basarabeni de peste Ron.

Dragos Paul Aligica

cititi si:

Înainte de ’89, în timp ce în România se crea folclor despre venirea americanilor, în Germania de Vest, cea salvată și…

Posted by In Linie Dreapta on 12 Octombrie 2015

3 gânduri despre “D.P. Aligica: Protejat de SUA, vestul Europei se rupe in figuri antiamericane. Propun o rocada geopolitica

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.