Dan Andronic: Crin Antonescu l-a pus pe Victor Ponta în faţa faptului împlinit. De la miting la demisie.

Print Friendly, PDF & Email

Nu ştiu dacă l-aţi urmărit pe Crin Antonescu ieri. Nu contează unde: în Parlament singur, în Parlament versus Ioan Oltean sau la Antena 3. Dacă da, atunci aţi observat că preşedintele PNL a uitat de această dată că sunt microfoane peste tot şi vroia să se asigure că e auzit. Aproape zbierând, Crin Antonescu susţinea,pe oriunde mergea, că USL trebuie să demisioneze din Parlament.

[…]

cum se justifică acum iritarea liderului liberal?

Pentru a găsi o explicaţie de această dată, cred că ar trebui să ne uităm în interiorul USL. Fapt accentuat de la începutul protestelor de stradă, Crin Antonescu şi Victor Ponta acţionează din ce în ce mai diferit. Şi sunt din ce în ce mai îndepărtaţi. Iar Antonescu se vede nevoit să pluseze atunci când are o idee care nu e agreată de partenerii de coaliţie. Şi mai ales, să-i forţeze mâna „prietenului său”, Victor Ponta.

Nu e la prima încercare de acest gen. Săptămâna trecută, l-a pus pe Victor Ponta în faţa faptului împlinit atunci când a anunţat mitingul USL. De nevoie, Ponta a înghiţit pastila, dar tot nu a putut să ascundă că printre cei prezenţi la mitingul USL erau numai membrii ai PNL strânşi de peste tot de prin ţară, şi cu excepţia revoluţionarului proaspăt întors din junglă, Radu Mazăre, niciun picior de lider pesedist.

Acum, prin încercarea de a forţa demisia parlamentarilor opoziţiei, Antonescu încearcă aceeaşi reţetă. Anunţă că demisia în bloc este singura soluţie viabilă, o prezintă ca atare şi speră că scenariul se va repeta şi Ponta va fi nevoit să execute. Pus în faţa faptului împlinit de către Antonescu, preşedintele PSD deja duce de luptă de convingere cu parlamentarii săi pentru a-i determina să accepte teza demisiei în bloc. Pentru a fi mai convingător, Ponta i-a ameninţat pe cei care nu doresc să plece din Parlament că nu vor mai prinde un loc în viitorul legislativ. Nume importante din cele două partide precum Adrian Năstase, Marian Vanghelie şi Theodor Meleşcanu se împotrivesc propunerii împinse de Crin Antonescu, fiind mai degrabă de acord cu o grevă parlamentară pe o perioadă determinată de timp.

[…] nu cred că Opoziţia va demisiona în bloc. Şi dincolo de falia generată în interiorul şi dintre cele două partide, între cei pro şi cei contra părăsirii legislativului, se mai întâmpla încă un lucru important. Falia dintre cei doi lideri ai USL devine mai adâncă.

Până în acest moment, Crin Antonescu a avut un oarecare succes, reuşind să impună punctul său de vedere,prin metode specifice, partenerilor de alianţă. Acum e rândul lui Victor Ponta să mute.

[…]

Dan Andronic

2 gânduri despre “Dan Andronic: Crin Antonescu l-a pus pe Victor Ponta în faţa faptului împlinit. De la miting la demisie.

  1. ce se petrece in tara, e intre noi…-sa mergi la UE sa ceri sanctiuni…e ca si cum ai fi tradator!!! ponta e fraierica de la bloc de striga „mamaaaa lu’ slabu’!!!! slabu il bate pe frati-mi-o! si cred ca o sa ma bata si pe mine!!!” – interesant e ca merge „copy paste” de pe FB aici!

  2. vai de capul nostru ce parlamentari avem!!! din cauza ASTA tara e in buda, nu din cauza de antonescu sau basescu sau ponta sau iliescu sau …-numeste tu alti 50!!!

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.