Dan Tăpălagă: Statuie regelui

  Print Friendly, PDF & Email

  Cand primarul Sorin Oprescu a dezvelit statuia regelui in prezenta batranului suveran ajuns la venerabila varsta de 91 de ani peisajul se infatisa deja foarte bizar. Casa Regala acorda pe banda rulanta distincii si onoruri de-a valma, Antena 3 si TVR canta slava regelui cu ochi umezi de emotie, copiii pot invata la scoala optional Istoria Monarhiei in Romania, regalistii recenti jubileaza alaturi de republicani sadea iar atmosfera arata ca si cum tara si-ar fi schimbat de curand forma de guvernamant. Ceva nu e, totusi, in regula.

  Cine a devenit principalul vehicul al monarhiei in Romania? Un lider care isi doreste intens sa ajunga el insusi seful republicii. Seful PNL, Crin Antonescu, se declara un infocat sustinator al monarhiei care, daca s-ar instala dupa o eventuala modificare a Constitutiei, i-ar anula planurile de a ajunge la Cotroceni.

  Cine si-a mai descoperit brusc pasiunea pentru regi, traditie, valori, etc? Televiziunea unui sinistru turnator la Securitate, adica tocmai promotorii insultei si calomiei, locul unde a face reverente regelui coexista cu a face bou un ziarist sau sluga jegoasa pe un sef de institutie publica.

  Ce partid ne vorbeste noua frumos astazi despre monarhie, decenta si distinctia regalitatii, nevoia recuperarii modelelor etice si morale? Un partid care tocmai i-a facut loc in randurile sale unui cioban cu palat aurit si gura spurcata pentru a-l trimite in viitorul Parlament.

  […]

  Scoaterea blazonului regal de la naftalina s-a mai produs o data, tot in preajma unei campanii electorale, in 2009. Atunci, Pricipele Radu avusese o tentativa esuata de a candida in mod surprinzator chiar la presedintia republicii. O chestie nemaivazuta prin Europa capetelor incoronate.

  Monarhia pare sa fie astazi visul oricarui borfas cu mainile murdare: un blazon, cat a mai ramas din el, pe care sa si le stearga. Un pseudo-sef de stat cu tichie, mot peste un sistem putred, plutind peste un parlament umplut cu dubiosi. Un rege-spectator, autist dar cu aspect de efigie, numai bun de aburit norodul, sub sceptrul caruia onoratii reprezentanti au poporului au ocazia sa fure cu staif.

  […]

  Dan Tăpălagă

  4 gânduri despre “Dan Tăpălagă: Statuie regelui

  1. Deja era evident ca nu aveam stangisti adevarati cu greu pot fi numiti stangisti Nastase&co, oameni cu cate 3-4 vile si 5-6 masini tari fiecare), se pare acum ca nici monarhisti adevarati nu avem….cul, ce sa zic. Si da, m-a impresionat si pe mine revolutia „bunului simt” facuta de nenea ala care arata m..e la camera de filmat.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.