Daniel Funeriu: Alegerile din noiembrie vor fi momentul de cumpănă al României: vrem Rusia sau vrem Vest

Print Friendly, PDF & Email

[…] Biserica Ortodoxă este, ÎN PARTE, infiltrată cu oameni în soldă sovietoidă, care se află majoritar în Moldova și Oltenia. Asta este cheia introducerii ortodoxiei ca temă de campanie de către Ponta. Mesajul adevărat este următorul: „dragă Rusie, spune-le preoților pe care-i controlezi să-și convingă enoriașii să mă voteze și dau eu la schimb ce vreți voi”.

Uniunea Europeană este într-un proces de orientalizare izvorâtă din complexul ei colonial care va duce inevitabil la explozii sociale. Două exemple: în Marea Britanie toată lumea vorbește despre cum trebuie respectați musulmanii bărboși care-și maltratează nevestele și despre cum trebuie izgoniți românii. În Franța un român e împușcat de un polițist. Știrea e pe pagină. Dacă era omorât un arab era rupere de nori. Da, trebuie respectate în mod egal toate religiile, dar asta nu trebuie să fie un pretext pentru atuto-flagelare. Rămân la părerea că Uniunea Europeană este cel mai generos proiect din istoria omenirii, dar pentru ca el să rămână așa trebuie clar să revenim la câteva lucruri fundamentale. Unul dintre ele este cultura noastră europeană izvorâtă din iudeo-creștinism.

Alegerile din noiembrie vor fi momentul de cumpănă al României: vrem Rusia sau vrem Vest. Eu și alții ca mine am ales. Ar fi o greșeală monumentală să ne imaginăm că drumul spre Vest este ireversibil. S-ar putea ca mulți să nu dorească același drum. Voi ce credeți?

Un gând despre “Daniel Funeriu: Alegerile din noiembrie vor fi momentul de cumpănă al României: vrem Rusia sau vrem Vest

  1. Ortodoxul Ponta a fost dintotdeauna visul de aur al lui Iliescu. Nu știu de ce confesiune aparține Patriarhul Daniel dar e perfect pentru realizarea lui.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.