Daniel Uncu: O idee inepta: echivalenta dintre migratia est europeana si cea islamica

Print Friendly, PDF & Email

Sa echivalezi valul de migranti est-europeni, care s-a revarsat in Occident la inceputul anilor ’90, cu actuala migratie islamica este o dovada de precaritate intelectuala si de imprecizie cognitiva. Ca sa nu mai vorbim despre derapaje de discernamant…

Iata, de ce:

a. din punctul de vedere al credintei religioase, est-europenii impartasesc la rigoare aceeasi credinta in Iisus Christos, ca si covarsitoarea majoritate a cetatenilor occidentali. Indiferent de animozitatile istorice, mai mari sau mai mici, dintre Bisericile Occidentului si Bisericile Ortodoxe ale Orientului european, pericolul aparitiei unui plan de clivaj de extractie terorista, amorsat de celule militarizate, formate din migranti est-europeni, a fost si ramane exclus;

b. in ceea ce priveste capacitatea de integrare culturala in Occident, est-europenii demonstreaza de peste 27 de ani nu numai ca s-au integrat perfect si contribuie la dezvoltarea economica a tarilor in care traiesc – si contribuie si la PIB-ul tarilor de provenienta – dar ca sunt si purtatorii taciti de cuvant ai unui traditionalism fast, pe care popoarele Vestului Europei il pierd pe zi ce trece. Si, asta, in ciuda mancatorilor de lebede, a sutilor de buzunare, a proxenetilor si a infractorilor. Prin comparatie cu terorismul islamic, cu enclavele musulmane radicale din orasele europene, care prasesc jihadisti nascuti, crescuti si educati (?) in Occident gata sa se arunce in aer impreuna cu zeci si sute de oameni nevinovati, derapajele infractionale ale est-europenilor devin doar niste glume proaste;

c. migrantii musulmani ai ultimilor doi ani au fost complet lipsiti de orice verificari vamale, nesupusi nici unui filtru de siguranta informativa in speta protectiei cetatenilor tarilor in care au fost invitati sa vina si au fost finantati cu bani europeni in vederea subzistentei cotidiene, in timp ce „migratia” est-europeana a „beneficiat” de furcile caudine ale vizelor, verificarilor vamale, birocratiei occidentale de speta;

d. culmea ipocriziei, in timp ce in anii ’90 mainstrem media vest-europeana nu scapa nici un prilej sa demonizeze si sa infiereze cu manie faptele infractionale ale romanilor, bulgarilor, sarbilor si ale altor semintii est-europene, asasinatele, violurile, jafurile savarsite de migrantii musulmani sunt fie cautionate, fie pur si simplu ignorate.

e. de aceea, comparatia echivalenta intre cele doua tipuri de migratie este cel putin inepta.

(D. Uncu)

Un gând despre “Daniel Uncu: O idee inepta: echivalenta dintre migratia est europeana si cea islamica

 1. Acum 2 zile a apărut în Die Welt un articol care denunță faptul că polonezii ușurează pătrunderea în UE a imigranților din Ucraina și Belarus, cărora le acordă „karta Polaka”.
  https://www.welt.de/wirtschaft/article167686123/Polens-Greencard-oeffnet-Migranten-alle-Tore-zur-EU.html

  Cică aplicanților din fosta URSS doar li se pun câteva întrebări – exemplele date sunt toate cu conotație religioasă, ba sunt puși să cânte colinde poloneze, ba sunt întrebați de localitatea în care s-a născut Papa polonez, Ioan Paul al II-lea, asta ca să vadă cititorii lui „Die Welt” cât de obscurantiști sunt polonezii – și pac, sunt considerați polonezi, primesc „karta” și pot să umble de capul lor prin UE, să-și caute norocul!

  Ce tupeu! Să vii din Ucraina sau din Belarus în UE! Să-ți cauți job! Pretinzând că ești polonez, cu karta Polaka în mână, obținută pe baza unor cunoștințe de religie! Catolică!!

  Altceva e să vii din Somalia în UE. Și să nu-ți cauți job. Să n-ai nicio karta, niciun document. Să n-ai habar de tradițiile creștine, să le urăști și să nu visezi decât să-i omori pe toți „necredincioșii” atașați acestora.
  În această situație, nimeni în Germania nu are voie să comenteze. Numai să aplaude.

  Cine critică imigrația islamică în Germania riscă amenzi usturătoare și tot soiul de șicane. Dar poți să critici, chiar se cuvine, și să te arăți îngrijorat de periculoasa imigrație din Estul Europei. Că doar e democrație, e loc și pentru critică, numai să critici pe cine trebuie.

  Și nu e vorba numai de critică. Și la fapte, la măsurile luate de autorități, se vede diferența.

  Știți pe cineva care ar îndrăzni să propună dărâmarea unei moschei în Germania?

  Dar acum are loc la Essen un mare scandal. O biserică romano-catolică unde se slujește în limba polonă va fi dărâmată, ca să se construiască acolo locuințe pt refugiații muslimi. Iar polonezii mai și protestează! Ăștia chiar nu-și cunosc lungul nasului! Au ajuns să se creadă aproape somalezi!!

  Nu, nu e vorba de o biserică părăsită, ca altele din Germania. Cum spuneam, e foarte frecventată, mii de oameni vin acolo în fiecare săptămână. (Polonezi, evident, doar nu era să vină nemții la biserică!)
  Probabil că tocmai de aceea, autoritățile or fi decis că așa nu se mai poate și au trecut la măsuri hotărâte. „Nein!”, au spus. Și pe bună dreptate. Dacă n-ar fi ei atât de vigilenți și de responsabili, unde ar ajunge Germania? S-ar umple de polonezi, care ar începe să constituie focare periculoase de creștinism pe la câte o biserică, punând în pericol progresul.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.