Dezvaluirile lui Snowden au fost o operatiune speciala a Rusiei (Serviciile secrete germane)

Print Friendly, PDF & Email

Dezvăluirile din 2013 ale fostului angajat al NSA Edward Snowden au făcut parte dintr-o operațiune specială a serviciilor secrete ruse, care urmareau deteriorarea relațiilor dintre SUA și Europa de Vest, sustin presedintii agentiilor secrete germane BND și BfV, într-un interviu comun pentru Focus, scrie paginaderusia.ro.

„Este ciudat că Snowden a dezvaluit materiale referitoare la colaborarea NSA cu BND și GCHQ (Government Communications Headquarters)”, – a declarat Gerhard Schindler, presedintele BND (Bundesnachrichtendienst).

Hans-Georg Maassen, presedintele BfV afirma ca „publicarea de catre Snowden a documentelor în cauza a provocat daune grave Germaniei, SUA și altor țări occidentale. Este uimitor faptul că nu s-au facut dezvaluri legate de China sau Rusia – mai ales ca tocmai aceste țări sunt obiectul principal al supravegherii efectuate de NSA”, – a subliniat Maassen.

Dezvaluirile lui Edward Snowden au fost o „încercare de a dezbina Statele Unite și Europa de Vest”, a mai spus Maassen. Presedintele BND spune ca Rusia este în plin război psihologic impotriva Occidentului. „Obiectivele acestui atac sunt Ucraina, Statele Baltice și Europa de Vest, inclusiv Germania. Rusia utilizeaza în acest război o gamă completă de mijloace, inclusiv mass-media si în special rețelele sociale”, – a spus seful BND.

foto: russianreport.wordpress.com

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.