Doneaza un cent pentru Rusia – Protest programat astazi la Ambasada Rusiei, ora 17:00

  Print Friendly, PDF & Email

  Gestul Ambasadei Rusiei din București, care a anunțat, în scop propagandistic, că a donat o sumă de bani pentru campania Cumințenia Pământului, a produs reacții vehemente în interiorul societății românești, scrie România Liberă.

  Marți după-amiază, de la ora 17, se organizează o acțiune în fața sediului Ambasadei din Șoseaua Kiseleff, acțiune intitulată „Donează un cent pentru Rusia”.

  „Ambasada Rusiei dă 100 de euro pentru Brâncuși. Ok și ce facem cu restul de 90 de tone de aur furate cu Tezaurul? Suma mi se pare o jignire. De fapt, dacă o să ma intâlnesc vreodată cu ambasadorul lor o să i-o dau înapoi. În bani mărunți. Că nu suntem chelneri. Suntem poporul român pe care l-ați furat de atâtea ori!”, a scris, luni, pe Facebook, jurnalistul Lucian Mîndruță.

  Ideea acestuia a fost preluată de jurnalistul Tiberiu Lovin, care a inițiat acțiunea programată, marți, între orele 17 – 17,30, în fața sediului Ambasadei.

  „Ambasadorul Rusiei a anunțat cu mândrie că a donat 100 de euro pentru Cumințenia Pământului. Considerăm că suntem jigniți, așa că vă invit să returnăm bacșisul în monede cât mai mic. Un cent ar fi suficient dacă ne-am aduna suficienți. Oricum, ar fi bine să nu rămânem datori, așa cum sunt rușii față de noi cu niște zeci de tone de aur, dacă ne oprim doar aici”, scrie Tiberiu Lovin pe Facebook.

   

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.