Dorin Lazăr – Adelin Petrișor: “Comunismul e reversibil”

Print Friendly, PDF & Email

Dacă e să rețin ceva în mod deosebit din interviul dat de Adelin Petrișor la “Garantat 100%” despre cartea și documentarul despre Coreea de Nord, este această sintagmă. E o treabă foarte importantă, pe care și acest blog încearcă să o reamintească de fiecare dată cînd apare ocazia. Interviul e absolut genial. E de urmărit cap-coadă, de înțeles, de dat la copii, părinți, vecini și tot poporul, iar esența e acolo, în momentul în care Adelin spune “Comunismul e reversibil”.

Nu spune prostii. Comunismul e reversibil, și luptă oameni care se pretind de dreapta ca el să se întoarcă. Oameni care plîng după extraordinarele rezultate ale lui Ceaușescu. Oameni care insistă că ‘comunismul e o idee bună, că de fapt nu s-a implementat bine’.

Mă rog, simt că mă repet și scriu degeaba. La fel de interesant ca interviul e și urmarea – un reprezentant al asociației “Prietenii Coreei” a emis un manifest în cel mai pur stil comunist: “Nul lăsați pe Petrișor la Gaudeanus“. Și dacă ei vor să oprească cartea lui Adelin Petrișor, eu zic să mergem la librărie și să o cumpărăm. Sau să luăm e-book, că-i ușor.

3 gânduri despre “Dorin Lazăr – Adelin Petrișor: “Comunismul e reversibil”

  1. Intr-adevar, primejdia exista iar Romania ar putea fi o tinta !
    Reformele incomplete si cresterea saraciei pot fi exploatate propagandistic de catre fortele de stanga. Guvernantii nu se dovedesc suficient de determinati si incearca sa gaseasca vinovati oriunde in jur si refuza sa incerce macar sa indrepte lucrurile. Fie nu pot sau mai repede nu doresc sa isi asume raspunderile. Nu Tara este de vina pentru dezastrele din ce in ce mai catastrofale ci „balbele” repetate si din ce in ce mai grosolane.
    Nu ar fi exclus sa fie o „politica” bine studiata!

  2. Bineinteles ca e o „politica” bine studiata. Ceea ce a facut USL-ul in anul 2012 e cea mai buna dovada.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.