Dragos Aligica: Cati oameni trebuie sa mai moara ca sa renuntam la corectitudine politica?

Print Friendly, PDF & Email

Urmaresc si eu ca si dumneavoastra cu uluire acest efort disperat, antologic, patalogic de a demonstra, sugera, insista ca teroristii care au montat carnagiul din Paris NU sunt Sirieni getbeget. Nu. Ca provin din familii naturalizate in Occident. Ca si cand asta ar avea o relevanta intru sustinerea a … ce, a ce!?

dragos paul aligicaGravitatea esecului civilizarii si asimilarii acestor indivizi, implicatiile grave pentru politicile si ideile care au transformat multiculturalismul dintr-un corolariu al civilizatiei democrat-liberale occidentale intr-o lozinca progresista si un devastator anti-principiu de politici publice sunt evidente. A aduce argumente ca cel al naturalizarii, a vana evidenta si a te agita in a gasi modalitati de a sublinia aceasta realitate ca argument in validarea pozitiilor corectitudinii politice mi se pare absurd, comic si trist in acelasi timp. Cum vad ca bine zice Teodor Baconschi „Esența corectitudinii politice: convingerea absurdă că ești mai bun dacă ești mai prost”.

Pe de alta parte, noi ce asteptari avem de la dialogul rational cu astia bazat pe referirea la fapte, norme morale comune si logica?! Nu-mi dau seama unde si cum gresim cu astia. Sincer. Cand vine unul din asta progresist-corect politic bagat in priza de mass media centrala occidentala corecta politic si iti spune ca teroristii sunt cetateni francezi si nu sirieni in ideea ca ti-a inchis gura si ca atitudinile si pozitiile sale ideologic-patologice sunt astfel validate, ce ar trebui sa facem si sa zicem?! Cum putem induce rationalitate in astia, cu astia si pentru astia? Pana sa ne luptam cu teroristii si sa-i convertim la civilizatie, cum facem cu astia ai nostri, cum ar veni, sa-i convertim la logica si bun simt?!

Asta e marea problema. Cati oameni trebuie sa mai moara, cate resurse mai trebuie cheltuite pentru a face acest cor al stupiditatii si iresponsabilitatii institutionalizate sa isi ia masura?!

Dragos Paul Aligica

5 gânduri despre “Dragos Aligica: Cati oameni trebuie sa mai moara ca sa renuntam la corectitudine politica?

 1. „Nu-mi dau seama unde si cum gresim cu astia. Sincer.”

  Pai … dacă nu va daţi seama, de ce va deranjează faptul ca se spun nişte adevăruri!?

  Dacă nu ne bazăm analizele şi ulterior acţiunile pe nişte realităţi concrete, atunci la ce altceva ar trebui sa apelăm pentru a nu ajunge să ingrosăm „corul stupiditatii si iresponsabilitatii”?

 2. Nici dupa a n generatie nu se vor integra! Urasc civilizatia europeana, iar despre ecumenism sa nu mai vorbim. Adevarul e ca au fost cetateni al Frantei!

 3. @sanyi: Mai intai au fost islamisti si apoi cetateni UE. Si a fi islamist e in contradictie cu tot ce tine de lumea moderna.
  Contradictie similara: Nu poti fi si anticrist si crestin in acelasi timp.

 4. T. Baconschi: „Esența corectitudinii politice: convingerea absurdă că ești mai bun dacă ești mai prost”.
  Strașnic, zău asa! Bine a mai „punctat” esența marxismului universitar. Nu știu, sa rad, ori sa plâng!?

 5. „”” Integrarea „”” este utopie ; singele(religie+traditie/obiceiuri) apa nu se face . 2.- cei asa zisi cindva 7 ani de acasa ramin pe viata ; evolueaza spre bine sau spre rau ( dupa criteriile noastre crestine bazate minimum pe cele 10 porunci ) .Am trait o gramada de ani vecini , de palier , casa , cartier , in Romania , cu turci , tatari , lipoveni , unguri , nemti , catolici , protestanti , evrei , musulmani , ortodoxi rusi , A fost OK . Problema Westului actuala este : cei saraci cu duhul (la propriu si la figurat) au pretentia (educatia primita acasa de la parinti semianalfabeti majoritari) , numai ptr. ca exista pe lumea asta , sa primeasca din partea celor care isi pierd 12/14/15 ore zilnic pe la munca . Intelectual sau fizic , mai mult decit suficient (primesc deja fara sa ridice un pai) ; au pretentia respectului societatii , statului , globului pamintesc ; EL/EA sint DISABLED INSIDE , NU noi , humans , cu bune cu rele ! Sint niste CiiniTurbati !!! nu exista decit un tratament !!! La Somn Vesnic ! Unde ajung , sus , jos , stinga , dreapta , nu ne mai intereseaza . Anatomic sint ca noi ; Incercati sufletul , gindirea lor sa va instalati in corpul dvs. ; va detasati si priviti ! VA place ???

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.