Dragos Paul Aligica: Acest guvern trebuie sa plece imediat

0

10 ZILE:

1. Nu se pune problema doar de abrogare sau contestare: Acest guvern trebuie sa plece imediat. Acest guvern s-a delegitimizat in mod absolut atat intern cat si international.

2. Ceea ce va urma dupa aceea este reintrarea in mecanismele constitutionale si democratice firesti in care Presedintele Romaniei trebuie sa isi asume rolul major in gestionarea acestei crize.

3. Gestionarea acestei crize in fereastra de 10 zile trebuie sa se faca insa sub presiunea societatii mobilizate in acest scop. Clasa politica, prin actuala coalitie la putere, este in acest moment, lipsita de orice credibilitate ca ar fi capabila sa execute cu onestitate un mandat reprezentativ si sa execute functia de reprezentare responsabil si corect.
Au cerut poprului un mandat in alegeri libere, au abuzat de buna credinta a poporului care le-a dat cu incredere un mandat, au abuzat de insasi principiile si mecanismele democratice.

Presedintele Romaniei trebuie sa evalueze solutiile posibile pornind de la aceasta realitate: Vicierea in substanta a mandatului primit de la alegatori de catre actuala coalitie la putere si abuzarea insititutiilor democratice intr-un mod fara precedent istoric in lumea civilizata.

Trebuie trimisi inapoi in Parlament si de acolo la Presedinte. Asta e Democratia. Ce vor ei e Dictatura.

Caderea guvernului este primul pas inapoi de la dictatura pe calea spre democratie.

PRELUAT DIN   Facebook

Print Friendly, PDF & Email
Cititi si

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here