Dragos Paul Aligica: Un protest public NU e lovitura de stat

  Print Friendly, PDF & Email

  Alta acum: Lovitura de Stat.
  Un protest public NU e lovitura de stat. Solidarizarea Presedintelui cu un protest public si sutinerea data unui demers civic al societatii nu e lovitura de stat. Asa cum solidarizarea Presedintelui cu anumite demesuri politice si optiuni poitice si de politici publice in spatiul parlamentar si guvernamental nu e lovitura de stat, la fel, exprimarea optinunilor si pozitiei sale in spatiul social, fata de o chestiune controversata, nu e lovitura de stat. Presedintele s-a manifestat ferm atat in spatiul structurilor si proceselor normale de guvernanta cat si acum in cel al societatii. Asta e tot.

  O lovitura de stat presupune anumite mecanisme si procese insitutionale bine definite. Momentan nimeni nu vede asa ceva.

  Inteligent pentru partea care a pornit toata povestea asta prin fortarea actelor abuzive etc etc ar fi sa NU escaladeze:
  1. prin retorica isterica a loviturii de stat
  2. sau organizarea unor contramanifestatii pro amnistie.

  Inteligent ar fi sa zica, da, am inteles. A fost o eroare. Principiul contraputerilor in contrareactie a functionat atat in spatiul statului cat si al societatii, avem o societate democratica vie si asta e… Hai sa ne vedem de treaba si de guvernare. Sa facem in mod democratic si intelept uitat acest episod…

  A urla lovitura de stat sau a mobiliza prin guvern si partidul de guvernare si mass media aservita minerii secolui 21 la Bucuresti in ideea ca se da o lovitura de stat, e total iresponsabil. Abia aia va fi inceputul daca nu al unei lovituri de stat cel putin al unei crize politice si consitutionale majore.

  Dragos Paul Aligica

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.