Dragos Paul Aligica: Un protest public NU e lovitura de stat

0

Alta acum: Lovitura de Stat.
Un protest public NU e lovitura de stat. Solidarizarea Presedintelui cu un protest public si sutinerea data unui demers civic al societatii nu e lovitura de stat. Asa cum solidarizarea Presedintelui cu anumite demesuri politice si optiuni poitice si de politici publice in spatiul parlamentar si guvernamental nu e lovitura de stat, la fel, exprimarea optinunilor si pozitiei sale in spatiul social, fata de o chestiune controversata, nu e lovitura de stat. Presedintele s-a manifestat ferm atat in spatiul structurilor si proceselor normale de guvernanta cat si acum in cel al societatii. Asta e tot.

O lovitura de stat presupune anumite mecanisme si procese insitutionale bine definite. Momentan nimeni nu vede asa ceva.

Inteligent pentru partea care a pornit toata povestea asta prin fortarea actelor abuzive etc etc ar fi sa NU escaladeze:
1. prin retorica isterica a loviturii de stat
2. sau organizarea unor contramanifestatii pro amnistie.

Inteligent ar fi sa zica, da, am inteles. A fost o eroare. Principiul contraputerilor in contrareactie a functionat atat in spatiul statului cat si al societatii, avem o societate democratica vie si asta e… Hai sa ne vedem de treaba si de guvernare. Sa facem in mod democratic si intelept uitat acest episod…

A urla lovitura de stat sau a mobiliza prin guvern si partidul de guvernare si mass media aservita minerii secolui 21 la Bucuresti in ideea ca se da o lovitura de stat, e total iresponsabil. Abia aia va fi inceputul daca nu al unei lovituri de stat cel putin al unei crize politice si consitutionale majore.

PRELUAT DIN   Facebook

Print Friendly, PDF & Email
Cititi si

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here