Dragos Paul Aligica: Antena 3 nu are nimic in comun cu jurnalismul

  Print Friendly, PDF & Email

  O rugaminte colegiala catre toti prietenii din mass media si catre formatorii de opinie. Azi trebuie sa facem mai clar decat oricand urmatoarele: Antena 3 si compania nu au nimic in comun cu profesiunea de jurnalist sau cu ideea de oameni de mass media.

  Asociera dintre, pe de o parte, (a) ideea de presa libera, libertatea cuvantului, jurnalism etc. si pe de alta, (b) Antene si grupul infractional organizat de clanul Voiclescu, este o insulta, un abuz si o bataie de joc la adresa publicului si celor care mai bine sau mai rau practica meseria de jurnalist sau publicist in Romania.

  Este o mare magarie si o obraznica strategie a canaliilor si politrucilor din Romania aceasta confuzie alimentata deliberat. Este regretabil ca Victor Ponta se trezeste sa o alimenteze din nou tocmai azi. Sa fie clar: Azi nimeni nu mai poate face confuzie intre ceea ce reprezinta canaliile, impostorii si infractorii grupati in jurul marelui escroc national si profesiunea de jurnalist. Punct.
  Cine apara canaliile mediatice, cine vrea sa ii recupereze si sa le dea in continuare platforme publice nu face dacat sa dovedeasca faptul ca este fara indoiala parte a aceluiasi sistem cancerigen de coruptie din care tumoarea Voiculescu tocmai a fost extirpata. Lasti societatea si profesiunea sa se insanatoseasca. Lasati cancerul canaliilor lui Voculescu acolo unde le e locul: la gunoi sau in penitenciare

  5 gânduri despre “Dragos Paul Aligica: Antena 3 nu are nimic in comun cu jurnalismul

  1. Am vazut si eu discutia pe B1tv unde jurnalistii ziceau ca le pare rau de „colegii” lor de la Antene, ca nu doresc raul nimanui si ca nu vor sa se inchida postul, ca vezi Doamne sunt si oameni cinstiti care isi fac datoria de jurnalist, ca acei oameni sunt „profesionisti” si n-au nici o vina samd.

   Pai bine, nu doreste nimeni raul nimanui, evident, insa nici nu-i obliga cineva sa stea acolo. Se pare ca cei de la B1 tv n-au inteles deloc de ce isi dau demisia unii de la Rusia Today, pe motiv ca nu mai suporta minciunile si intoxicarea fatisa. Nu li s-a aprins beculetul ca e de datoria lor sa ia o pozitie, ca breasla, cand vad ca standardele jurnalistice sunt incalcate masiv, zi de zi, ca altfel devin si ei complici, ca legitimeaza moral acele intoxicari voite.

   Singura concluzie e ca cei de la B1 habar n-au nici ei ce e profesionalismul, de ce e important sa nu minti, si sa-ti faci meseria cinstit. Amatorii nu au standarde etice. Se pare ca nici lor nu le-ar fi rusine deloc sa incaseze salariul stiind ca seful lor face acei bani prin jaf, minciuna sau furt. S-ar obisnuit cu ideea, si cu asta basta – din punctul lor de vedere ei isi fac doar meseria, si atat, nu? Cand de fapt, prin faptul ca nu iau pozitie, si nu se simt datori sa se disocieze public, arata ca nu sunt capabili de nici un fel de judecata morala, ca nu au criterii deloc pentru a distinge adevarul de minciuna, binele de rau, adica nu sunt capabili sa faca nimic nici in viata de zi cu zi. Sau poate doar asa, la modul general – sa nu furi, sa nu ucizi, si cam atat. Rationamente pe care insa nu le aplica mai departe, si profesiei, ca ar fi deja rea complicat.

   Well, exact asta fiind motivul pentru care sunt si vor fi intotdeauna amatori. Desi ei se vor considera in continuare.. „profesionisti”.

  2. Cică cei de la B1Tv „nu doresc răul nimănui”. Dar când ai a face cu un borfaș care tâlhărește pe cineva, a nu dori răul înseamnă să-l oprești pe borfaș. Când ai a face în presă cu mincinoși profesioniști, cu perversiunea lățită pe ecran, în carne și oase, a nu dori răul înseamnă a dori să se oprească odată circul de minciuni și linșaje mediatice. Deci dacă nu doresc, într-adevăr, răul, ei trebuie să susțină dispariția antenelor de gândaci. Sofismele se insinuează mereu în mințile celor grijulii cu binele abstract al altora.

  3. Astia „de dreapta” mereu au fost mai fraieri. Cum adica nu doresc raul nimanui si ce are una de a face cu alta? Antena 3 este un post de propaganda, principalul instigator la ura din ultimii 10 ani. Faptul ca acum o instanta de judecata a luat hotararea de a taie in carne vie nu are absolut nimic de a face cu raul, ci cu dreptatea.

   P.S. Va imaginati ce ar fi spus Antena 3 daca era confiscat sediul B1 Tv? Tip: nu le-ar fi plans de mila.

  4. That is one reason “feelings” and “compassion” are two of the most often used liberal terms. “Character” is no longer a liberal word because it implies self-restraint. “Good and evil” are not liberal words either as they imply a moral standard beyond one’s feelings. In assessing what position to take on moral or social questions, the liberal asks him or herself, “How do I feel about it?” or “How do I show the most compassion?” — not “What is right?” or “What is wrong?”

   For the liberal, right and wrong are dismissed as unknowable, and every person chooses his or her own morality. — Dennis Prager

   In afaceri, daca ai un magazin alimentar si vinzi carne stricata nu o data ci de zeci si sute de ori, ramai fara licenta, ba mai faci si puscarie pentru inselaciune, poate chiar tentativa de omor. Oamenii nu au murit la revolutie ca unii sa raspandeasca minciuni si instigari cu rea intentie, premeditat. Libertatea de exprimare nu e absoluta (cum zice Chomsky) si nu include instigarea la violenta. Asta e un atac la democratie, la libertate, oricat de abil ar incerca unii sa mascheze si sa cosmetizeze intentiile lor, sa faca pe-a prostii ca nu inteleg, sa se foloseasca de orice artificiu avocatesc pentru a scapa sau intarzia un proces samd.

  5. Voiculescu Dan & Co (complicii) si oficina sa principala Antena 3 au facut si inca vor mai face rau Romaniei si poporului roman. A nu vrea raul nimanui inseamna a nu vrea nici raul celor care fac raul. A face o asemenea afirmatie tocmai acum, cu oicazia pedepsirii celui rau inseamna de fapt a dori rau tot celor carora li s-a facut si li se face raul. Cand e vorba de cel rau nu poti fi impartial. Am observat si eu de mai multa vreme ca la B1 TV, exista cateva persoane care, fie stau prost cu logica, fie sunt de reacredinta. Fie si una si alta.

   Apropo de impartialitate : cica in anii ’50 cand combaterea misticismului (religiei) era o sarcina prioritara pentru activul de partid, era intr-un sat, instructor de partid (activistul pricipal) un tigan. Acesta, in fiecare Duminica a Pastilor organiza un concurs de porumbei. Tovul avea o porumbitra alba,care castiga intotdeauna. Itr-un an, un hatru de taran a reusit sa bage in concurs o cioara. In timpul concursului cioara depasea uneori porumbita tovului. Iar tovul, asfel graia: ” ‘Aide porumbita mea, ‘ai si dumneata !”

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.