Dragos Paul Aligica: Ateistii mai mult sau mai putin stiintifici si dialectici intrati in vrie de Craciun

  Print Friendly, PDF & Email

  dragos paul aligicaIn perioada Craciunului suntem de obicei tracasati de trancaneala imensului contingent pseudo-intelectual si mediatic incapabil sa faca deosebirea dintre folcloristic si national, dintre folcloristic si religios. Care le amesteca pana nu se mai intelege nimic. Elementul religios e desfigurat si redus la ceva numit „national” care la randul sau este redus la ceva caricatural, folcloristic-etnografic. A. Gramsci -cel care a notat intre primii fenomenul (relativ la Italia sa)- nota ca „folclorismul” are trei trasaturi: melodramatic, provincial si poseur. Poze, figuri, imagini: Incapabili sa simta sau gandeasca nimic dincolo de pojghita superficiala a locurilor comune, propagandei, cliseelor si kitsch-ului.

  Nu ajungea insa aceasta pacoste. Acum avem pe cap si corectii politic cu sistemul lor insidios de interdictii, tabuuri, constrangeri, amenintari, clisee si propaganda. Superiorii nostri spirituali de la Bruxelles si New York, plus utilii lor loco. Vai de noi, prinsi intre doua fronturi: Folcloristii din mass media nationala pe de o parte, iar pe de alta corectii politic din mass media occidentala.

  Stati, ca nu se termina aici. Nu ajungeau aceste doua calamitati in conjunctie. Acum mai avem pe cap si ateistii, acesti folcloristi ai gandirii stiitifice, acesti corecti politic ai gandirii enciclopedice. Sinteza dialectica a stupiditatii moderne cu ifose si abonament la internet. Activati brusc din somnul lor dogmatic, acesti apostoli ai ignorantei autosuficiente cu pretentii de savoir vivre si know what, intra in vrie si ei.

  Si da-i cu inchizitia si da-i cu voltaire si da-i cu alte substantive comune si notiuni tehnice din bogatul arsenal al gandirii lor filosofic-istorice, intins pe toata gama enciclopedica, de la A la B. Iluminism. Iluminare. Capra. Plugusorul. Steaua. Piftie. Stiinta si tehnica. Minitehnicus. Voltaire.

  Craciun Fericit, dragi prieteni!

  2 gânduri despre “Dragos Paul Aligica: Ateistii mai mult sau mai putin stiintifici si dialectici intrati in vrie de Craciun

  1. Eu cred D. P. Aligica ca,intr-o forma alarmanta tu, suferi de logoree! Am inteles imediat atat ideea cat si, mai ales dorinta ta de a arata tuturor cat de culta,cat de informata esti,cat de dura in a combate pana la desfiintare pe oricine nu este crestin.Culmea nesimtirii unora,dupa ce ca nu-s astfel, mai deschid si gura sa-si faca cunoscute opiniile..Manolescu, Plesu? Niste mosulica depasiti de cultura,pregatirea,curajul,mai ales de spiritul tau combativ..
   Daca ai avea un pic de decenta Algida,ai lasa, chiar ai incuraja pe orice C.A.P-ist,muncitor pe nu stiu unde,patron sa isi spuna liber parerea indiferent ca este la nivelul tau sau un agramat oarecare. Dreptul la libera exprimare nu l-ai oferit tu sau dl.Ponta, A.Nastase, I.Iliescu, Iohanis sau nu stiu cine..el a fost castigat de cei ce au avut curajul sa isi manifeste dorinta in acel Decembrie 1989, ca Romania sa fie libera si democrata.
   Si inca ceva,ai te rog prudenta sa lasi doar timpul sa lamureasca daca Dumnezeu exista sau nu, a fi ateu – ca mine- nu este o crima si, doar timpul va dovedi existenta sau nu a lui Dumnezeu.

  2. Teodor Manole, esti tare d-le! Combati cu mânie proletara, cu tupeu. Pacat ca s-a desfiintat Stefan Gheorghiu. Ai fi fost un activit comunist de nadejde în slujba patriei. Cu retorica d-tale, dupa sabloanele discursului patriotard al anilor de glorie ai colectivizarii, ai fi astupat gura oricarui „neica nimeni”, precum acest domn Dragos Paul Aligica, care scrie despre atacurile unora ca d-ta împotriva craciunului crestin. Cum îsi permite „obraznicia” asta? Cum îsi permite sa sugereze ca exista Dumnezeu, ca ziua de craciun este ziua nasterii lui Isus Hristos, o sarbatoare crestina, nu o manifestare folclorica sau o sarbatoare de sezon, dupa mai noile indicatii ale tovarasilor neomarxisti de la Bruxelles? Vorbesti „bine”, d-le, si cu „educatie”, mai putin cea a primei „facultati”, cea de la mama de-acasa, care dureaza vreo 7 anisori. Eu îti urez, totusi, cel putin pentru anul viitor, „Craciun fericit!”. Ai timp pâna atunci sa mai meditezi si, eventual, sa faci cale întoarsa, precum Saul, prigonitorul crestinilor, devenit Pavel, apsotolul lui Hristos.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.