Dragos Paul Aligica: Au adus si dezlantuit jihadul corectitudinii si progresului in Romania

0

Au adus si dezlantuit jihadul corectitudinii si progresului in Romania, au insistat cu o determinare demna de o cauza mai buna ca sa deschida fronturi lucrative ale razboaielor culturale occidentale in acesta tara si acum tot ei se mira ca problemele reale ale societatii si guvernarii nu sunt tratate cum trebuie pentru ca ne ocupam de lucruri irelevante de fapt.

Fie ca e ipocrizie machiavelica, fie ca e sfanta naivitate, fie ca e o combinatie de ambele, oricare dintre variante nu creaza si nu lasa prea mult loc de dezbateri oneste si constructive bazate pe idei si argumente.

Insasi ideea Europeana este tarata si pervertita oportunist si machiavelic in toata povestea asta sordida. Unde sunt principiile liberalismului si pluralismului in toata povestea asta? Unde e ideea de guvernare policentrica, de ajustare libera a multitudinii de optiuni si valori intr-un sistem in care unitatea in diversitate permite libera asociere si experimentul social in varii formule de guvernanta, bazate pe valori nationale, comunitare si individuale precum si designuri institutionale diverse?

Se bat cu pumnul in piept ca ei reprezinta Europa liberala. Nu: nu reprezentati nimic liberal si democratic in ce spuneti, faceti si sustineti. Considerati ca liberalismul policentric insititutional si divesitatea institutionala si de guvernanta e o problema, nu o trasatura esentiala a bunei guvernante, va oripileaza diversitatea de valori si pluralismul de idei, va obsedeaza marote ideologice cu un fanatism inchizitorial pe care vreti sa-l legiferati si institutionalizati.

Nu ne dati lectii de democratie, europenism si liberalism. NU aveti nici cea mai mica cadere sa o faceti. Asa cum habar nu aveti de traditia culturala si religioasa a civilizatiei occidentale, de istoria ei intelectuala si sociala, tot asa sunteti total paraleli cu traditia liberal-democratica occidentala.

Asta e. Ca sa avem o dezbatere ar trebui sa faceti un efort. Atat timp cat nu il faceti NU avem ce discuta. Nu ca nu am vrea. Iata, tocmai am pierdut toti cateva minute cu asta – scriind sau citind- ci pentru ca este tehnic imposibil sa se comunice cu voi.

Dragos Paul Aligica

PRELUAT DIN   Facebook

Print Friendly, PDF & Email
Cititi si

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here