Dragoș Paul Aligică: Când GDS cedează la somațiile și presiunea unor neisprăviți, nu e în regula

Print Friendly, PDF & Email

Este dreptul redactiei 22 sa puna sau scoata linkuri dupa cum doreste. Este dreptul redactiei 22 sa retraga linkul la ILD -desi bine si pedagogic ar fi sa explice de ce o face astfel incat toata lumea sa insuseasca lectia fara confuzie si ambiguitate. Dar una peste alta e decizia Redactiei si nu am o problema cu asta. Deci problema mea nu are legatura decat circumstantial cu ILD. Putea sa fie ILD, putea sa fie oricine altcineva la mijloc.

Problema mea este principiul cedarii in fata persiunior venite din partea verminei lumpen-intelectuale care bantuie netul si spatiul public sub pretexte ideologice amenintand, somand, insultand, batandu-se cu pumnul in piept si facand tot posibilul ca sa capete pe cale de scandal public si agatarea de figuri si institutii intelectuale recunoscute o notorietate si foloase de status sau materiale care le-ar fi inabordabile pe cale de merit, inteligenta sau competenta profesionala.

In momentul in care se creaza impresia ca cea mai importanta revista a perioadei post-comuniste in Romania, cel mai important repet intelectual- publicistic roman, organul de presa al prestigiosului GDS, cedeza la somatiile si presiunea unor neispraviti, ale unor neica-nimeni, calarind slogane si ideologii de factura anti-democratica si anti-liberala, NU E IN REGULA.

Se creaza imaginea ca e suficent sa tipe si bata cu pumnul in masa o adunatura de veleitari si gata, dam toti inapoi si le dam cale libera revendicarilor. De asta am spus: E o chestiune nu de persoane, nu de organizatii, nu de vanitate ci de principiu. Am vazut si stiu prea multe despre practicile de santaj, presiune si terorism ideologic si stiu de unde vin si unde duce cedarea in fata lor si a abjectelor figuri ce le practica. NU vreau sa fiu parte la asta.

Sper ca acum sa fie mai clar ce s-a intamplat. Respect revista 22, respect GDS dar eu nu vreau sa fiu acolo cand niste neispraviti – scuzati-mi expresia dar e tehnic exacta-, ajung sa creeze impresia publica ca dicteaza politica Redactiei revistei mele.

PS
Am o rugaminte: daca veti comenta, nu le pomeniti numele. Atat au: niste nume pe care in vanitatea lor patologica vor sa le cunoasteti si rostiti. Nu au talent, nu au inteligenta, nu au cultura, nu au bun simt, nu au caracter. Au in schimb un nume, o vanitate patologica si niste interese strict materiale. Atat. Nu le dati satisfactie.

update: Daca linkul este restabilit sau o explicate este data astfel incat sa se evite impresia ca s-a cedat presiunilor externe, se va opri un lant de reactii. Asta mi se pare mai important acum decat prezenta sau absenta mea din paginile revistei.Nimeni nu are de castigat daca se creaza un precedent favorabil acestor impostori.

Dragos Paul Aligica

3 gânduri despre “Dragoș Paul Aligică: Când GDS cedează la somațiile și presiunea unor neisprăviți, nu e în regula

  1. Bravo Dragos Paul Aligica;

    excelenta interventie, mi s=a parut excesiva fibrilatia CA pe tema asa zise lor liste care erau de fapt sondaje, si in plus se bazeaza pe afirmatiile lor explicite pro-ruse, oribile in momentul cand vezi tancurile unui imperiu cu reputatie genocidara, si prevestitoare pentru ce vor face acesti oameni in starea de exceptie a revolutiei plebee.

  2. Iertaţi-mă, dar dumneavoastră spuneţi că e păcat că link-ul ILD nu mai apare pe site-ul 22, alături de piscine, medicină naturistă şi magazine online de ceasuri? Chiar nu înţeleg care e problema.
    Nu mă declar specialit într-un domeniu atît de tulbure precum cel al online-ului, dar nu trebuie să vezi multe site-uri ca să-ţi dai seama că site-ul 22 este o glumă proastă şi la ani lumină distanţă de calitatea revistei în anii ’90.

  3. Mă miră decizia revistei ”22” în ciuda faptului că, într-adevăr, nu mai este nici pe departe cea din anii 90. Să fi găsit atacatorii kerkoporta acesteia și a GDS ? Să se fi întețit într-atât adierile bizantine?

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.