Dragos Paul Aligica: Ce vedem in Franta e preludiul a ce va urma pentru decenii bune

  Print Friendly, PDF & Email

  dragos paul aligica Sa nu ne amagim: ceea ce vedem nu este decat preludiul a ceea ce va urma pentru decenii bune, pentru restul vietilor noastre. Aceasta situatie ale carei simptome si consecinte incep sa fie din ce in ce mai vizible si recognscibile chiar si pentru cei mai fanatici adepti ai corectitudinii politice, nu se poate rezolva in cateva zile, saptamani, ani. Asta pentru ca isi are cauzele intr-o ideologie, forta politica si sociala care a crescut si s-a insinuat in viata publica occidentala si mondiala timp de decenii. Nu poti desface peste noapte ceea ce ai facut si legat timp de decenii.

  NU credeti? Urmariti evolutiile. Urmariti timp de cateva saptamani mass media occidentale, mediul academic si publicul progresist. Veti fi surprinsi. Veti vedea ca precum un cauciuc mental, elastic si amorf, retorica corecta politic, temele si atitudinile sale vor reveni la starea initiala, ex-ante. Pentru acesti agenti, birocrati, oportunisti, carieristi, fanatici si idioti utili ai lucrativei ideologii a corectitudinii politice, mult mai mult decat cateva zeci, sute sau zeci de mii de victime sunt necesare pentru o reconvertire la bun simt.

  Nu are rost sa intram aici in exegeze dar insasi islamismul ca ideologie moderna justitiara si revendicativa este creat si grefat pe curente si doctrine occidentale tiermondiste, anti-occidentale si anti-caplitaliste, anti-liberale produse de aceast cataclism ideologic si socio-cultural dezlantuit asupra vietii publice occidentale din interiorul vietii occidentale insasi. Nu e speculatie. Este concluzie valida empiric de istorie intelectuala si analiza ideologica.
  Ceea ce vedem si tarim acum nu este o problema a lor, a altora, a unor ipotetici martieni islamisti parasutati din neant peste noi, lumea civilizata, ci este o problema globala generata de catastrofala lipsa de leadership intelectual, ideologic si politic a occidentului in momentul in care globalizarea facea acut necesara o viziune, un leadership si o vointa civilizatoare pe masura momentului istoric fara precedent.

  Dragos Paul Aligica

  Charlie Hebdo

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.