Dragos Paul Aligica: Cea mai periculoasa forta politica si ideologica din istoria occidentului

Print Friendly, PDF & Email

Stati linistiti: in trei zile trece si asta. Asemenea evenimente nu mai sunt suficiente ca sa miste clasa politic-intelectuala si elita birocratica care controleaza autoritar si din ce in ce mai totalitar as spune eu, sfera si mecanismele publice occidentale.

dragos paul aligicaDeja aparatul de propaganda a gasit mecanismele de administrare mediatica, de defuzare si reorientare a acestor crize publice recurente generate de terorism. Structura de interese a aparatului economic si ideologic al clasei conducatoare e prea solidificata in jurul controlului si parazitarii mecanismelor de guvernare colectiva ca sa dea inapoi sau sa schimbe ceva in fata unor astfel de socuri.

In toata aceasta poveste nu trebuie uitat un lucru: Nu e vorba doar de o ideologie, a corectitudinii politice; e vorba de un intreg aparat si retea de interese bine ancorate in sistemul politic care paraziteaza economia si societatea occidentale. Pigmeii astia politici, luati separat, sunt, asa cum ii vedeti, inadecvati si penibili, debitand platitudini si lozinci ideologice in fata realitatii. In conjunctie insa, luati impreuna, cu tot aparatul si rentierii lor, reprezinta cea mai periculoasa forta politica si ideologica cu care s-a confruntat civilizatia occidentala in intreaga ei istorie.

Deci, sa privim lucrurile in perspectiva: Aceste socuri nu au cum sa schimbe ceva pentru ca structura de putere si influenta a factorilor politici responsabili NU este afectata nici de ele nici de reactia publica la ele. Reactia va fi deturnata si reorientata in mai putin de 2 zile si toata chestia responsabilitatii va fi defuzata intr-un nor de confuzie publica. Apoi vom reveni la adevarata problema si provocare a vremilor noastre: incalzirea globala. Si apoi: EUROVIZION!!!

Dragos Paul Aligica

2 gânduri despre “Dragos Paul Aligica: Cea mai periculoasa forta politica si ideologica din istoria occidentului

  1. Prostia si suficienta politicienilor, lacomia magnatilor financiari si industriali au carat „piatra cu piatra” nemultumirea unor mari mase de oameni din asa zisele „teritorii de peste mari” care s-au altoit pe „fructele maniei” cetatenilor Europei. La fel s-a intamplat si in America deceniilor ’60-70 cu probleme care nci azi cea mai mare democratie nu le poate gestiona. Asa vad eu situatia de la nivelul meu de cetatean modest.

  2. Diagnosticul e foarte important, dar acum avem nevoie si de metode de tratament. Daca, ne inchidem in mentalitatea ca „asta e, nu avem ce face” – putem foarte bine si sa ne sinucidem in masa nu? E o solutie simpla. Dar, nu ne putem permite luxul sa ne demoralizam si sa devenim pasivi. E absolut essential sa ne gandim la strategii de abordare si sa ne unim si noi. Plus, daca punem mintea, curajul, puterea, si Domnul va contribui!

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.