Dragos Paul Aligica: Citeste lume sa vezi girafa cu trei cocoase – libertarianismul putinist

Print Friendly, PDF & Email

dragos paul aligica Concluzie la operatiunea ideologica 4.4.44 (Bombardarea Bucurestiului) organizata si finantata de Moscova si rulata saptamana trecuta, pe ecranele noastre. Nu stiu ce au urmarit ei, dar ce am inteles noi sunt urmatoarele:

In momentul de fata Rusia -propaganda ei in Romania- se poate mandri cu un adevarat Who’s Who al tacanitilor, exaltatilor, neispravitilor si frustratilor dezbaterii publice din Romania din ultimii ani. Cum a reusit, nu stiu. Dar e o performata. Nimeni nu a mai reusit asa ceva in istoria milenara a acestui popor. Si incercari au fost. Sa-i ai insa pe toti in cor, aliniati si mancand aceelasi produs sincron, e ceva. Jos palaria!

Campania de propaganda rusa de saptamana trecuta poate ca mai urmarea si altceva. Dar de convins, momentan, a reusit in mod cert un lucru: Ne-au dat un semnal puternic ca nu scapa niciun retardat, veleitar si dezaxat cu acces la internet si capabil sa se exprime in limba romana scrisa. De la ortodoxistul legionaroid pana la libertarianul plecat cu sorcova, de la pensionarul securist, la eternii agitati cu piticul neoliberal pe creier, alergati noaptea in somn de neoconservatorii evrei si finanta corporata: au reusit rusii sa-i adune pe toti. A fost o adevarata demonstratie de forta. Am primit semnalul: NU exista ratat sau dezaxat cu veleitate ideologica de limba romana care sa nu fie aliniat la ora actuala cu biela manivela de la Moscova. Ne-ati convins. Sunteti tari.

In plus: Cunoastem acum dupa campania asta geniala nu numai structura si compozitia dar si nodurile de retea, platformele si mecanica operatiilor. Si asta spunem noi din surse deschise, dupa 20 de minute de surfing din link in link, de la unul la altul dintre geniile astea ale PR-ului turnesol pe care le-ati capacitat si mobilizat. Va dati seama ce stiu profesionistii de profil de la institutiile abilitate?!

Acum intrebarea e: ce veti face mai departe? Ne uitam la voi cu o curiozitate sincera. O sa-i tineti pe tacanitii si exaltatii astia in priza, asa, la foc continuu? O sa ne pedepsiti tracasnadu-ne cu nefericitii astia si gogomaniile si frustrarile lor in mod regulat?!
Mai oameni buni, hai sa vorbim ca intre adulti responsabili: noi intelegem ca aveti si voi obligatiile voastre de serviciu si ca nu va e usor cu aia de la Kremlin intrati in vrie si pusi pe fapte de importanta istorica. Intelegem. Trebuie sa va prefaceti si voi ca prestati ceva. Dar intelegeti-ne si voi pe noi.

Haideti, in spiritul compasiunii reciproce, faceti ceva si grupati toata adunatura asta pe cateva siteuri. Noi va promitem ca intram acolo ca la gradina zoologica si ne miram din cand in cand si promovam cate un material (ia uite bai ce mai zic astia, citeste lume sa vezi girafa cu trei cocoase – libertarianismul putinist), Kremlinul e multumit ca reteaua „are impact” si e bagata in seama, dezaxatii, neispravitii si frustratii astia isi fac numarul in mod organizat si controlat fara sa mai devina o iritare difuza omniprezenta, si totul e bine, mersi, ne vedem cu totii de viata in buna intelegere.

Dragos Paul Aligica

4 gânduri despre “Dragos Paul Aligica: Citeste lume sa vezi girafa cu trei cocoase – libertarianismul putinist

 1. Una e racheta ofensiva alta e una defensiva. Intr-un fel arata si se comporta o racheta anti-air and anti-missile interceptors, si in cu totul alt fel arata si zboara una care duce o bomba la bord. Prima e mult mai usoara, rapida, explozia face pagube pe cel mult 10 de m in jur, cealalta e grea, zboara incet (de vro 8 ori mai incet), si cara explozibil / chestii nucleare de cateva tone, pentru a distruge orase sau mai mult.

  Insa genul asta de argumente nu vor aparea pe Vocea Rusiei, de unde e luat articolul din poza (chiar cuvant cu cuvant „permite accesul militarilor romani numai in hol”), ca deh, personajul numit Vasile Vasilescu nu este platit sa caute un dialog onest ci sa intoxice cat mai mult.

 2. Cunoastem problema, actionam asupra fenomenului, mai dam afara troli, insa statul deoparte proverbial romanesc si cate un laic anemic nu sunt tocmai „armele” potrivite impotriva unor, sa recunoastem asta, maestri in propaganda! E nevoie de mai mult, de „cui pe cui scoate”, caci viermuiala rosie creaza imaginea unei mase critice, (de)formatoare de opinii…

 3. Aligică are dreptate.

  Până acum, la fiecare 4 aprile nu prea s-a consemnat în presă bombardamentul american asupra Bucureştilor, din 1944. În 2015, pe fondul ofensivei propagandistice ruse, hop organele de presă cu articole şi poze despre bombardament, ba chiar şi un video de arhivă cu un jurnal german ce relata despre evenimente. Nici măcar nu e aniversare rotundă.

  Sunt elemente clare de propagandă neagră. Într-un ziar electronic se dădeau fotografii cu Teatrul Naţional şi Palatul Regal avariate de bombardamentele aliate. FALS. Cele două clădiri au fost bombardate în 24/25 august 1944 de aviaţia germană ca represalii la răsurnarea lui Antonescu şi ieşirea României din război.

  Este adevărat că americanii au ucis câteva mii de civili români în bombardamentele din 1944, dar lucrurile trebuie puse în context. Ruşii sunt direct responsabili de moartea a circa 1,5 milioane români după 23 august 1944, dintre care:
  150.000 soldaţi români capturaţi de ruşi cu mişelie, după ce la 23 august 1944 soldaţi români au lăsat armatele sovietice să treacă pe la Iaşi, crezând că s-a semnat un armistiţiu între România şi URSS. Prizonierii români au fost cu toţii exterminaţi, dintre care 10.000 în lagărul de la Bălţi, Basarabia.
  70.000 cetăţeni români de origine germană deportaţi în Siberia care nu s-au mai întors.
  250.000-500.000 cetăţeni români exterminaţi în lagăre, închisori, canal, pe timpul ocupaţiei sovietice din 1944-1958, când securitatea, MAI, MApN erau conduse de către consilierii sovietici, nu de către miniştri români, fie ei şi comunişti.
  Circa 1.000.000 români exterminaţi în Basarabia şi Bucovina în 1940/1941 şi după 1944.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.