Dragos Paul Aligica: Corectitudine politica si cenzura pe Google, Facebook, Twitter si Youtube. Ce e de facut?

Print Friendly, PDF & Email

Un scurt articol al lui Robert Gabriel pe pagina LaPunkt (pe care o recomand cu ocazia asta) in continuarea discutiei despre corectitudinea politica, libertatea expresiei, cenzura si miza imensa a evolutiilor in cauza:

„Cineva ar putea spune că pe internet există mult spațiu al libertății în care oricine poate face și spune ce dorește. Într-adevăr, numai că și spațiul acesta este controlat de giganții care dețin monopolul: Google, Facebook, Twitter sau Youtube….”

Facebook, locul unde ne manifestam acum este un spatiu controlat, cenzurat si mai ales manipulat. Facebook ca si Google etc. NU au fost deloc neutri politic in ultimele cicluri electorale, sau in marile dezbateri occidentale. Tot zgomotul si toata furia si agitatia recente se datoreaza faptului ca -incredibil pentru ei- desi au manipulat la greu (iar in cazul Google intr-o vreme nici nu mai era clar unde se termina Google si unde incepe administratia de la Casa Alba si viceversa) s-au pomenit ca au pierdut. Asta e tot.

Daca ar fi iesit cum dorea establishmentul si noua oligarhie IT, totul era bine mersi acum, fara audieri si incriminari si istericale. Totul ar fi ramas cum stabilisera ei, pe tacute. Asa insa au fost obligati -de propria incompetenta si lipsa de masura sa-si puna poalele in cap in vazul intregii planete. Am avut ocazia sa le vedem la lumina zilei rapacitatea, ferocitatea, iresponsabilitatea si ipocrizia manipulatorie in toata splendoarea.

Ce e de facut? Multi spun ca ar trebui sa nu mai sponsorizam cu prezenta noastra acesti monstri pe care tot noi i-am creat si i-am facut bogati. Prea tarziu. Nu cred ca asta mai e acum o solutie. Sa asteptam momentul potrivit. Pana atunci avem o singura solutie:

Sa ne purtam ca si cum, printr-un accident fericit, am avea acces la a scrie ici si colo, pe paginile Pravdei, organ controlat de o grupare ideologica si o birocratie rapace si ipocrita, operand un monopol mediatic. Avem sansa sa strecuram in diferite nise si contexte observatiile noastre despre natura manipulatorie si abjecta a Pravdei si despre caracterele rapace si abjecte ale celor ce conduc, administreaza si profita de pe urma intreprinderii in cauza. Facem asta constant. Niciun monopl nu e vesnic.

Textul lui Robert Gabriel aici:
http://www.lapunkt.ro/…/despre-dictatura-si-cucerirea-spat…/

Dragos Paul Aligica

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.