Dragos Paul Aligica: Criza migrantilor, solutii magice la o problema care nu exista. Please share!

Print Friendly, PDF & Email

Cetatenii europeni intreaba, specialistii raspund. Intrebare: Exista si solutii la actuala criza a refugiatilor, emigratiei, imigratiei, populatiei etc? Raspuns: Desi nu exista o Problema -asa cum vi s-a explicat de nenumarate ori (e numai imaginatia voastra si ignoranta voastra rezultate din lipsa de educatie si informatie corecta)- exista, totusi mai multe Solutii.

dragos paul aligicaCea mai sigura Solutie este organizarea unui mare mars urmat de un mare meeting intr-o mare capitala europeana. Modelul de mare succes si mare impact va fi precedentul creat in cazul Charlie. Liderii europeni vor merge in fruntea marsului tinandu-se de mana. Vor afisa mine preocupate, hotarate. Se vor tine discursuri. Vor fi reafirmate principiile libertatii comertului, libertatii de expresie, liberei circulatii, liberului schimb si liberului arbitru.
Se va canta Oda Bucuriei. Obama va trimite o telegrama.

Apoi se va anunta (ca si in cazul sus-citat luat de model), un summit, ceva care va avea loc undeva, candva, in viitor -poate chiar anul viitor sau daca nu atunci, in mod sigur celalalt an- si unde se vor pune bazele unei „mai stranse cooperari intre sefii de stat si de guverne, intre agentiile si organizatiile de profil”. Se va lua angajamentul ca se vor lua masuri „sustenabile” care nu vor periclita echilibrul ecologic global sau vor contribui la incalzirea globala. In final, se va canta Oda Bucuriei iar. Se va face un lant uman in jurul unei tabere de refugiati, adusa special pentru aceasta ocazie in capitala respectiva. Lantul uman va simboliza fraternitatea umana, care transcende barierele etnice, lingvistice, nationale, internationale. Prim-plan femeie copil in brate, gravida, refugiata. Simbolizeaza speranta, viitor, lupta impotriva discriminarii. Rolul central al femeii in societate.

Mai sunt si alte Solutii. De exemplu (si e reala) un grup de suporteri din galeria Borussia Dortmund a invitat 220 de refugiati la meci (bilete gratuite). Si au pus si un baner in sensul acesta. (Aici se aude iar Oda Bucuriei pe fundal, prim-plan steaguri si suporteri, nou prim-plan ochi lacrimi refugiat mult ravnit bilet mana poarta stadion. Mii si milioane de cititori ai presei occidentale de profil dau like si share induiosati de Umanitate, da domnule, se poate, yes we can!).

Se asteapta acum reactiile de la galeriile: Bayern Munchen, VfL Wolfsburg, FC Koln, Mainz, Bayer Leverkusen, FC Ingolstadt 04, Eintracht Frankfurt, Schalke 04, Hertha Berlin, Werder Bremen, SV Darmstadt 98, Hamburg SV, TSG Hoffenheim, FC Augsburg, Hannover 96, VfB Stuttgart si evident, Borussia Monchengladbach care desi e pe ultimul loc, va putea sa dea si ea macar acolo un 140 de bilete la peluza si sa puna un baner mai mic, dupa golaveraj, buget si pozitie in clasamentul general. Si apoi Europa intreaga nu va putea sa ramana de piatra. Din Franta, Paris Saint-Germain, Angers SCO, Olympique Lyonnais, SC Bastia, AS Saint-Etienne, FC Nantes, SM Caen, Girondins de Bordeaux, AS Monaco si asa mai departe, Primera Division, Premier League samd samd, stimati cetateni europeni, dragi cititori, pana cand nu va mai ramane in nici macar un singur campionat national din Europa pe tusa si nici macar un singur refugiat fara bilet la meci.

Mai sunt si alte solutii care vizeza problema Orientului Mijlociu si situatia de acolo, de la fata locului, dar nu are rost ca aceste solutii sa mai fie discutate, dat fiind faptul ca in comparatie cu cele prezentate mai sus, nu au un grad atat de ridicat de probabilitate de succes.

PS
IMPORTANT!!! Dati mai departe, anuntati, transmiteti tuturor colegilor comentatori si analisti romani din toate categoriile socio-profesionale cu acces la internet si carora le pasa si care vor sa fie de partea buna, in spiritul european, adevarata Casa Noastra Comuna, Europa Unita, umanism, anti-fascism, samd si celelalte etc. etc., spuneti-le ca au inceput sa circule poze cu galeria Borussiei si cu Banerul. Sa dea share neaparat. Sa nu pregete pentru ca asta e ocazie unica de contributie majora la dezbaterea actuala, care va depasi in semnificatie si continut orice alt efort al lor profesional si intelectual trecut, prezent si viitor.

Dragos Paul Aligica

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.