Dragoș Paul Aligică: Cum a fost posibil?

  Print Friendly, PDF & Email

  Se incheie si cariera politica a lui Andrei Marga. Asta a fost tot. Gata. Adio! Era sa zic „domnului” dar desi nu exista nici o legea a firii care spune ca nu poti face din strungar sau taran domn, exista una care spune ca din marlan nu poti face domn. Marga a confirmat. Dar nu stilul a fost problema. Substanta: acolo a fost totul.

  Se sparie gandul: omul asta a fost numit de cineva ministru de externe intr-o vreme. A fost liderul unui partid politic cu pretentii. A avut ambitii si pretentii majore. A condus o universitate. Da. Incredibil.

  Bine ca si-a dat masura. Bine ca a iesit din scena lasand lucrurile clare in urma sa. Nici cea mai mica ambiguitate. Si cata strofocare, cata agitatie. Atatia ani de zbatere la omul asta… Ca sa ce? Ca sa ne arate ceva. SI a aratat. Chiar a aratat. Iata ca s-a vazut ce si cum si cat.

  In urma lui raman doua intrebari:
  1. Cum a fost posibil? Cum este posibil?
  2. Cum ne-a pacalit atatia ani? Cum a fost posibil sa credem atat timp ca omul asta este (a) un intelectual, (b) socialmente functional si (c) cu toti caii de la bicicleta sub control?

  Va dati seama ca daca asta nu ajungea ministru si sef la ICR, daca ramanea o eterna speranta in blocstarturile politice ale tarii, credeam cu totii si azi ca e ceva de capul lui – o victima a „sistemului”ce nu-l pune in valoare?!

  Slava domnului, l-a pus!

  Si asa ajungem la a treia intrebare, cea mai serioasa: Oare cati din astia ca el sunt acolo, in blocstarturi, dand din pinteni si asteptand cele 15 minute de glorie in care sa faca politica mare a tarii si sa conduca institutiile nationale?

  Cati din astia validam tacit habar neavand ce e de fapt de si in capul lor?

  Dragoș Paul Aligică

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.