Dragos Paul Aligica: Cum depistati oamenii lipsiti de onestitate pe listele personale Facebook

Print Friendly, PDF & Email

Iata cum depistati oamenii stucturalmente lipsiti de onestitate pe listele personale Facebook (sau analfabeti fuctionali, ceea ce in teoria platonic-socratica a virtutii si prostiei este tot aia):

Am vazut in ultimele 72 de ore sute de comentarii pe tema Cenaclului Literar al Infractorilor. NU am vazut nici macar o singura data pe cineva sustinand interzicerea drepturilor de a scrie, publica sau se aduna in haite in locurile publice in celebrarea coprofagiei si coruptiei, pentru rebuturi umane multiplu dovedite si validate ca atare.

Cei ce au protestat si comentat au protestat la altceva. Si anume: Coprofagia in conditii publice in locuri si contexte institutionale pe care ei le doreau in afara spatiului apologiei coruptiei si practicii coprofagiei.

Si cu toate astea, vedem ca multi se fac pur si simplu ca nu vad, sau, pe romaneste „fac pe prostii” aparand sus si tare drepturi pe care nimeni nu le-a contestat coprofagilor in cauza si editurii care a montat spectacolul coprofagic in cauza.

De ce? Nu stiu. Tind sa spun Analfabetism Functional. Pentru ca restul explicatiilor ramase este mult prea dur si usturator.

PS
Analfabetism funcțional se referă la persoanele care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit. O persoană poate să reproducă verbal sau în scris un text, dar nu îl înțelege suficient pentru a-l folosi ca resursă în reușita unei acțiuni sau în performanță. Semnele grafice sunt recunoscute, dar conținutul de idei nu este înțeles decât, eventual, la un nivel foarte superficial.

Dragos Paul Aligica

P.S. ILD

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.