Dragoș Paul Aligică: Minciuna e rostogolită de oameni care habar nu au ce fac și ce susțin

Print Friendly, PDF & Email

Peste 60 de ani oamenii vor privi la propaganda de azi a stangii progresiste (mult mai eficienta si tenace chiar decat cea care a creat in anii 50 mitul si marea manipulare a inocentei celor doi Rosenberg, spioni comunisti abjecti) si vor spune: „Dar cum a fost posibil ca atat de multi oameni de buna credinta sa inghita nemestecate acele minciuni, manipulari si sfidari ale bunului simt?! Cum a fost posibil ca mass media, universitatile si intelectualii vremii sa participe la aceasta uluitoare manipulare globala?!”.

Pai, iata ca e posibil: Uitati-va in jur cum miturile progresiste, manipularea si minciuna ideologica cea mai aberanta sunt luate de bune de majoritati covarsitoare si inghitite nemestecate. Cum minciuna e rostogolita de oameni care habar nu au ce fac si ce sustin. Dar o fac cu avant si convingere. Aberatii enorme sunt sutinute cu o insistenta uluitoare de oameni de la care astepti luciditate si ratiune.

E posibil. A fost posibil atunci. Este si mai posibil, iata, azi. Cititi tot articolul lui V. Tismaneanu:

„Au pozat in victime inocente ale unui angrenaj politienesc infernal. Si-au mintit copiii, prietenii, rudele. Au facut spionaj pentru o putere straina, un imperiu ideologic care urmarea un proiect liberticid de dominatie planetara. In pofida evidentelor incontestabile, dupa 60 de ani de la executarea lor, cazul soţilor Julius şi Ethel Rosenberg face parte dintre acele cauze celebre care nu contenesc să alimenteze controverse şi polemici.

In 2008, Morton Sobell, în vârstă de 91 de ani, acuzat în contumacie alături de soţii Rosenberg, ulterior capturat în Mexic, judecat şi condamnat la 25 de ani de închisoare, a decis să spargă conspiraţia minciunii şi a tăcerii.

Într-un interviu cu ziaristul Sam Roberts de la „New York Times“ (11 septembrie 2008), Sobell a recunoscut că ceea ce a fost un articol de credinţă pentru atâţia stângişti americani, dar şi din alte ţări, anume inocenţa soţilor Rosenberg, a fost de fapt o enormă minciună. A explodat astfel mitul confecţionat nu doar de o propagandă pentru care faptele istorice pot fi manipulate fără jenă, dar şi de scriitori faimoşi precum E.L. Doctorow (autorul romanului „The Book of Daniel“) ori dramaturgul Tony Kushner cu piesa „Angels în America“ (câştigătoare a unui Premiu Pulitzer) în care Ethel Rosenberg este prezentată drept simbol al purităţii în contrast cu procurorii care au condus investigaţia (în primul rând demonizatul Roy Cohn). In decembrie 2010, Sobell a admis ca a facut parte dintr-o retea care a oferit spionajului sovietic secrete militare de maxima importanta.”

Dar ce conteaza?! Minciuna si-a atins atunci scopul de etapa. Azi sunt alte minciuni puse la lucru. Cand vor fi demascate, stangistii vor ridica din umeri si vor merge inainte:

Ce treaba au ei cu acele minciuni proaspat demascate?! Altele sunt prioritatile momentului, nu?! Si tot asa… asa mai departe.

http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/vladimir-tismaneanu-marea-inselatorie-sotii-rosenberg-si-miturile-stangii-mondiale/

8 gânduri despre “Dragoș Paul Aligică: Minciuna e rostogolită de oameni care habar nu au ce fac și ce susțin

 1. Bacalaureat 2013.

  „Eminescu mintea in poezi cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet in relatiea ce nu era el, nu era adevarat ca am vazut si la televizor ca mergea si prin locuri necurate si ca a murit de sifilis”.

  – „Catalin Botezatu este un model in viata pentru orice fiinta pentru ca el ia fete din viata reala si le duce si le imbraca la Bucuresti si pe unele chiar mai adanc in Europa”.

  – „Pe langa modelul meu in viata eu am si modele in viata, care sunt animatoare, cu care ma inteleg bine, cu unele merg chiar la strand, cand nu sunt obosite noaptea dupa dans. Au o viata buna, deci asa vreau sa ajung si eu”.

 2. Bacalaureat 2013.

  „Eminescu mintea in poezi cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet in relatiea ce nu era el, nu era adevarat ca am vazut si la televizor ca mergea si prin locuri necurate si ca a murit de sifilis”.

  – „Catalin Botezatu este un model in viata pentru orice fiinta pentru ca el ia fete din viata reala si le duce si le imbraca la Bucuresti si pe unele chiar mai adanc in Europa”.

  – „Pe langa modelul meu in viata eu am si modele in viata, care sunt animatoare, cu care ma inteleg bine, cu unele merg chiar la strand, cand nu sunt obosite noaptea dupa dans. Au o viata buna, deci asa vreau sa ajung si eu”.

  Asta e scopul stangii. Aici vrea sa ne aduca, exact in starea asta, pe toti. Pentru ca doar asa poate conduce ea. Ori prin minciuna, ori prin brutalitate si forta. In alt mod nu poate castiga nimic, ar muri de foame.

 3. asa e, a avut foarte mare dreptate.

  Olavo de Carvalho:

  În anii ’50 a existat acel episod al senatorului Joseph McCarthy, care a fost transformat într-un fel de monstru deși niciodată nu a arestat pe nimeni. Chiar și acei puțini comuniști care au fost închiși pentru lipsă de respect față de tribunal și care au avut pedepse minime, nici unul dintre ei nu a fost băgat la închisoare de Comisia McCarthy, ci de o cu totul altă comisie ce ținea ce Camera Reprezentanților, nu de Senat.
  Joseph McCarthy a spus că existau, în cele mai înalte cercuri ale guvernului american, cîteva zeci de agenți comuniști infiltrați. El a fost demonizat pentru că a spus asta. Astăzi, după deschiderea arhivelor de la Moscova și după ce istoricii au avut acces la documentele din epocă, știm că nu erau cîteva zeci, erau cel puțin 3000. Deci Joseph McCarthy a greșit doar prin exces de prudență.
  Dacă citiți cartea lui Stanton Evans, Blacklisted by History, un studiu spectaculos care arată că McCarthy avea dreptate, practic, în tot ce a spus, vedeți că acesta greșit doar pentru că nu a spus mai mult. Episodul Joseph McCarthy a fost atît de bine exploatat de propaganda comunistă, încît avem și acum impresia că McCarthy, care nu a băgat pe nimeni la închisoare și nu a făcut rău nici unei muște, era un tip mai periculos ca Iosef Stalin.
  Persoanele de formație universitară capabile să creadă o asemenea prostie sînt infirme din punct de vedere intelectual pentru tot restul vieții lor. Simpla folosire a cuvîntului “mccarthism” ca sinonim al pesecuției politice, după ce în perioada Comisiei McCarthy 3 milioane de oameni au fost executați pentru delicte politice în URSS și China, în timp nici unul nu a suferit nici cel mai mic deranj din partea lui Joseph McCarthy, arată că vocabularul politic contemporan este bazat pe o falsificare aproape psihotică a realității.

 4. Ce legatura are acest episod din istoria SU cu stanga de astazi, cu progrestii contemporani ???

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.