Dragos Paul Aligica despre Dan Voiculescu, Antena 3 si decorarea lui Octav Bjoza

  Print Friendly, PDF & Email

  bjoza O chestiune care daca se dovedeste reala, schimba cu totul datele scandalului decorarii de catre Johannis a detinutului politic suspectat de legionarism. Se pare ca la 8 august 2014, momentul istoric cand capul retelei de coruptie nationala Voiculescu-Antena 3 ajunge in sfarsit acolo unde ii e locul -adica la inchisoare – si cand gruparea infractionala organizata mediatic la Antena 3 a scos la bataie toti neispravitii capabili sa se uite in ochii poporului roman si sa-i spuna fara rusine si discernamant ca Don Profesor era o victima politica, se pare deci ca atunci acest Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici se solidarizează, în numele său și al asociației, cu Antena 3 și cu Dan Voiculescu.

  Vad ca mai multi martori la evolutiile halucinante din ziua aceea zic ca isi aduc aminte de acest lucru. Daca se confirma, intram in cu totul alt teritoriu. Ceea ce putea fi doar o gafa si un semn de incompetenta a unor consilieri, devine cu totul altceva.

  Personal nu il suspectez pe Jonannis de nimic sinistru. Totul e, cred eu, simplu. Pe de o parte Departamentul de Stat, Pentagonul, Brusselul, Merkel, serviciile germane, cele americane, o buna parte a celor romanesti. Nu mai vorbim de Diaspora si partea luminata a electoratului romanesc. Pe de alta parte, una dintre retelele de coruptie si crima organizata cu ambitii nationale de undeva in Balcani. Plus agentii, raspandacii si idiotii ei utili din mass media si viata publica in cea mai saraca si dezorganizata tara a UE.

  Cata minte iti trebuie ca sa faci alegerea corecta? Si cata prostie si autism politic iti trebuie ca sa cochetezi cu aceste rebuturi si acest cancer al societatii romanesti? Nu vorbim aici de cine stie ce inteligenta sau viziune. Este exact spiritul oportunismului cel care te obliga sa nu iti complici viata incurcandu-te cu ei. E ceva ce vine din logica pura a oportunismului daca nu vine din principii, si pe asta ne bazam.

  Eu cred ca d-l Johannis e bine orientat, fie si doar instinctual. Si mai cred ca si daca uneori nu-i reuseste aceasta orientare, exista mijloace deja rodate prin care amicii extra-balcanici mai sus mentionati il pot orienta in situatii mai sensibile in care e depasit. Deci nu as fi ingrijorat atat de tare de sinistre scenarii implicandu-l in coniventa cu clanul Voiculescu.

  De ceea ce as fi ingrijorat este capacitatea sa de a atinge un nivel de functionare autonoma cu suficienta autoritate si consistenta in comunicare si coordonare proiectate national, un nivel suficient ca sa ne scuteasca de o vanzoleala si un circ continuu generate in jurul sau de colaboratorii si amicii sai politici. Momentan nu a reusit asta.

  Lasand la o parte povestea asta cu presupusul legionaroid antenist, semnalele care vin de la Cotroceni, tonul, substanta si directia par total scapate de sub control, invartindu-se intr-un univers paralel in care se misca d-l Johannis, consilierii sai si amicii din mass media si care inca pluteste encomiastic, PR-istic si entuziast, valsand in chei minore deasupra realitatii.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.