Dragos Paul Aligica: Disperare. Asa trebuie citita noua poveste cu „stirile false”. O poveste despre cum pier monopolurile

Print Friendly, PDF & Email

Disperare. Asa trebuie citita noua poveste cu „stirile false”, a caror depistare si semnalare a devenit functia… Facebook si a altor astfel de retele, mai nou. Da, ati citit corect. Ce se intampla de fapt e o poveste tipica despre marirea si decaderea unui un monopol tipic: Monopolul Propagandei.

aligicaMonopolul Propagandei era detinut pana recent de Centrala Occidentala care, in conjunctie, (de la Pravda de Iorca Noua pana la twitter), controla atat ca substanta cat si ca platforme si canale cam 90% din fluxurile relevante. De la acesta inaltime au escaladat abuzul mediatic, informatic si politic pana au ajuns anul acesta la nivele incredibile, neatinse niciodata intr-un sistem liberal-democratic occidental. Nivele care prin sofisticare tehnica si manipulativa depaseau orice comunistii sau fascistii ar fi putut face- data fiind lipsa mijloacelor tehnologice.

Restul este o poveste de manual despre cum pier monopolurile: o combinatie de progres tehnologic plus o reactie in constientizare a celor abuzati, datorita escaladarii abuzului, in cazul de fata impotriva perceptiei realitatii insasi. Rezultatul il vedeti: de cateva saptamani sunt disperati. Nu pot crede, intelege ca au pierdut controlul manipularii si setarii agendei publice. Nu pot intelege ca Realitatea are niste legi ale ei si ca nu o poti forta la nesfarsit in sabloanele si memele propagandei. Panica in confuzie ii face acum sa recurga la gesturi diperate.

Vor sa mute politia gandirii si comunicarii pe retelele sociale: direct si nemediat. Vor sa se interpuna in retelele sociale si sa faca deschis si agresiv ceea ce pana acum faceau decat timid si tacit, pe furis.

Ce va urma este usor de anticipat: O spirala a propagandei si delegitimarii. Daca ei cred ca oamenii nu vor raspunde spontan la aceasta escaladare cu propria lor escaladare, nu fac decat sa dovedeasca ca nu au inteles nimic si ca problema lor cu realitatea si natura umana are dimensiuni epice, probabil patologice.

Dragos Paul Aligica

3 gânduri despre “Dragos Paul Aligica: Disperare. Asa trebuie citita noua poveste cu „stirile false”. O poveste despre cum pier monopolurile

 1. Nu este nimic neasteptat. Nici in reactia „elitei” nici in cea a cetatenilor.
  Elita este infiltrata ideologic incepand cu anii 60. Marxismul cultural, chiar a invins in Occident.
  Ce nu au luat in calcul strategii Revolutiei Mondiale este exact ce spune si autorul: Realitatea are legile ei ce nu pot fi ignorate.
  A cazut el sistemul sovietic, unde cetatenii nu avea nicio urma de exercitiu al libertatii, va cadea si marximul cultural cu atat mai mult, intr-un spatiu in care cetatenii si-au exercitat libertatea sute de ani.

  O idee tangentiala…
  Agresivitatea islamizarii spatiului occidental sustinuta din toate puterile de catre elita are drept scop crearea unui lumpen-proletariat, absolut necesar marxistilor. Occidentul nu a produs niciodata o clasa proletara.
  Pe de alta parte, propaganda politic corecta a pompat si pe ideea feminismului (nu discutam aici despre egalitatea de sanse ci despre isteria discriminarii pozitive indreptata impotriva barbatului alb).

  Cum poti sa impaci feminismul cu islamul? Nu poti.
  O problema creata de catre nataraii marxisti, si la care ei nu au nicio solutie. Daca vor da apa la moara islamului mai devreme sau mai tarziu isi vor repudia creatia feminista – recte gandirea politic corecta. Ceea ce va darama si acuzatia de „islamofobie”…:)

 2. Monopolul Propagandei era detinut pana recent de Centrala Occidentala care, in conjunctie, (de la Pravda de Iorca Noua pana la twitter), controla atat ca substanta cat si ca platforme si canale cam 90% din fluxurile relevante. De la acesta inaltime au escaladat abuzul mediatic, informatic si politic pana au ajuns anul acesta la nivele incredibile, neatinse niciodata intr-un sistem liberal-democratic occidental. Nivele care prin sofisticare tehnica si manipulativa depaseau orice comunistii sau fascistii ar fi putut face- data fiind lipsa mijloacelor tehnologice.

  Vai, dar cum bagatelizeaza si relativizeaza Dl Aligica termenii de la comunism si fascism la ministerele de propaganda si mecanismele de manipulare a maselor care sunt golite de continut prin compartia cu presa main stream occidentala. Atata iresponsabilitate de parca as citi RT aici…

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.